#baba#anya

Kösd be magad, mert a gyermekednek holnap is szüksége lesz anyára!

"Egy várandós nő, majd a kisbabája is életét vesztette a napokban egy autóbalesetben. Az édesanya nem volt bekötve, mert nyomta a pocakját az öv." A BabaMama Expón talált meg minket ez a hír – egyik percben még ott ültünk a csodásan berendezett, színes, élettel teli "nappalinkban", a következőben pedig némán néztünk egymásra és magunk elé, a torkunkban gombóc nőtt a sokktól, egyszerűen nem akartuk elhinni, hogy manapság még megtörténhet ilyen baleset.

Ez a cikk most azért születik meg, mert miután magunkhoz tértünk a többiekkel, megbeszéltük, hogy minden lehetséges fórumon felhívjuk ezentúl a figyelmet a biztonságos vezetésre, utazásra.

Kérünk szépen, hogy kösd be magad, akár Te vezetsz, akár utasként utazol az autóban. Nem csak nagy pocakkal, hanem anélkül is! De amikor egy élet növekszik benned, SOHA NE INDULJ ÚTNAK ÖVTERELŐ NÉLKÜL!

Nem gondoljuk, hogy még sohasem hallottál az övterelőről, mint vezetéshez kitalált "biztonságtechnikai eszközről", de ha így lenne, talán épp ez az a cikk, ami segít rátalálni erre a termékre.

Az övterelő lényegében egy párnához rögzített öv, amely kismamák számára lett kifejlesztve: az autó beépített övrendszeréhez tudod csatlakoztatni, azonban azokon a pontokon segít elterelni az övet a hasadról, ahol szorítana téged, vagy nyomná az odabenn növekvő babádat.

A használata végtelenül egyszerű, bármelyik ülésen elfér, ha amúgy épp használaton kívül van – nem kell kivenned sem az autóból és hazavinned –, így mindig ott lesz, amikor szükséged van rá.

Ugyan nincs olyan megkötés, hogy a várandós kismamák hányadik terhességi hétig vezethetnek járművet, sok nőgyógyász szakorvos mégis azt javasolja, hogy ha már kényelmetlenül ülsz, túl közel van a kormány a hasadhoz, inkább csak utasként foglalj helyet az autóban.

Kérünk, hogy vigyázz magadra és a benned növekvő kis életre! Mindig jusson eszedbe, hogy Téged hazavárnak...ha ANYA vagy, akkor pedig...szóval tudod... <3

Kapinya Viktória, 2023. november 28.

Forrás: Nyitókép: GettyImages.com, Fotó: hellomami.hu

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?