Az út mentén osztogatta spermáját, állítólag 22 gyermek apja

Egy skót férfi, aki illegálisan hirdette a Facebookon ondóját, felfedte, hogy egy út menti konténerben adta át adományát ismeretlen nőknek.

Az Anthony Fletscher álnéven szereplő férfi azt állítja, hogy több mint 50 nőt szerencséltetett meg. Ezért pénzt sem kért tőlük, mert azt mondja, a segíteni akarás vezérli. Anthony 39 éves, egyetemi végzettségű, kék szemű, barna hajú és átlagos magasságú – legalábbis ezt vallja magáról.

Titkos élete öt évvel ezelőtt kezdődött. Onnantól kezdve érzett vágyat, hogy segítenek azokon a nőkön, akiknek nem lehetett saját családjuk. Kezdetben arra gondolt, hogy legális donor lesz egy klinikán keresztül, de lemondott erről egyrészt az intézmény szigorú feltételei miatt, másrészt pedig azért, mert a születendő gyermeknek joga van megtudni 18 éves korában, hogy ki az ő biológiai apja. Ezért inkább a Facebookhoz fordult.

Egészségügyi szakemberek viszont tevékenységét „rendkívül veszélyesnek” tartják.

Már csak azért is, mert Nagy-Britanniában tilos spermát vagy petesejteket venni vagy forgalmazni az illetékes Emberi Termékenységi és Embriológiai Hatóság (Human Fertilisation and Embryology Authority) engedélye nélkül. Az engedélyhez pedig a donoroknak igen alapos orvosi és genetikai vizsgálatokon kell átesniük. A spermát hat hónapra karanténba teszik, hogy ne kockáztassák az anya vagy a születendő gyerek egészségét, és a donoroknak be kell számolniuk családjuk egészségi állapotáról, esetleges betegségeikről is. Ugyancsak feltétel, hogy egy ember legfeljebb 10 családnak lehet donorja – írta a Mirror

Anthony jó egészségi állapotát kizárólag arra a tesztre alapozza, amely igazolja, hogy nem szenved szexuálisan terjedő betegségben, és azt állítja, hogy családjában nincsenek genetikai hibák.

A nők, akiknek felajánlotta „apaságát” szerinte vagy nem engedhették meg maguknak, hogy elmenjenek egy magánklinikára, vagy pedig elutasította őket az állami egészségügyi szolgálat. Kezdetben elment hozzájuk, vagy hotelekben találkoztak, de aztán inkább egy út menti konténert választott a donoranyag átadására. Hirdetése szerint szívesen segít egyedülálló nőknek, egynemű pároknak, de heteroszexuális kapcsolatban élőknek 

 

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

2018. április 17.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?