#baba#anya

Ki a fontosabb: a férj, vagy a gyerek?

Egy japán közmondás szerint a férj és a feleség olyanok, mint a kezünk és a szemünk. Amikor fáj a kezünk, akkor a szemünk sír, amikor pedig a szemünk sír, akkor a kezünk letörli a könnyeket.

Ki a fontosabb: a férj, vagy a gyerek?

A pszichológusok véleménye szerint sok családban azért van a legtöbb konfliktus, mert a házastársak a gyerekeket helyezik az első helyre. Egy ismert pszichológus elmagyarázza azt, hogy egy feleség számára miért a férje kell legyen a legfontosabb személy.

A házastársak közötti viszony

A legtöbb nő számára a legfontosabb személy az életében a gyermeke, de a pszichológusok véleménye pedig az, hogy egy ilyen hozzáállás a feleség részéről nem csak a családot teszi tönkre, hanem egy olyan légkör alakul ki a családban, amely nem kedvező a gyerekek számára sem.

A családi béke

A család azért összetartó, mert a férj és a feleség együttes erővel dolgozik ezért. Amikor a feleség a gyerekkel kerül közelebbi lelki kapcsolatba, akkor kialakul az anya – gyerek közötti kapcsolat. Amikor pedig a férjéhez is közelebb kerül lelkileg, akkor az már a család. Ha a férj harmadik személynek érzi magát, vagyis ő nem kap elég figyelmet, féltést és szeretetet, akkor milyen családi békéről is beszélünk?

Egy olyan családban, ahol az anya és az apa is boldog, a gyerek is biztonságban fogja érezni magát. Egy kitűnő példa: Ahhoz, hogy egy gyerek felnőttkorában boldog családot tudjon alapítani, nagyon fontos számára az, hogy milyen családban nő fel és milyen a viszonya a szüleivel.

Boldog időskor

A gyerekek felnőnek és elhagyják a szülói házat, ez egy természetes dolog. Azok a szülők akik jól kijönnek egymással könnyen átvészelik ezt az időszakot mert tudják, hogy egy új fejezet kezdődik az életükben kevesebb aggodalommal. Amikor minden figyelem a gyerekre irányul, akkor a szülők szenvedni fognak mikor a gyerek elhagyja a családi fészket, mert úgy fogják érezni, hogy már nincs értelme az életüknek. A szülők unalmukba beleszólnak a felnőtt gyerekük életébe és így megromolhat a viszony köztük.

A pszichológus nem azt mondja, hogy ne vigyázzunk a gyerekeinkre, mert a szülói szeretet és féltő gondoskodás a legfontosabb dolog egy kisgyerek számára. A pszichológus arra hívja fel a figyelmünket, hogy gondoljunk a családi békére, a család szükségleteire és határozzuk meg a helyes sorrendet. Az anyaság nem azt jelenti, hogy a nő csak anya és feleség, ezért jó, ha mindenkinek jut szerep a családban és mindenki boldog. Ne feledjétek egy harmonikus kapcsolat a férj és a feleség között, a gyerek sikeres életének a kulcsa.

 

A cikk forrása: ketkes.com

Ez a cikk hipotéziseken alapuló írás. Nem ellenőrzött tartalom.

 

Ezt már olvastad?

Így válassz a kicsinek nevet, ha nem akarsz túl átlagosat

 

 

Ezt már olvastad?

Nehezebb a gyerekkel otthon maradni, mint munkába járni! Szerinted is?

2020. április 21.

 
 
 
Címkék:  

színes világ

X
EZT MÁR OLVASTAD?