10 dolog, amit édesanyád sosem mondott el neked.

Mindenki tudja, hogy a világon egy anya a legragyogóbb példája az önzetlenségnek, az együttérzésnek, odaadásnak és a szeretetnek. A tapasztalatok alapján az anyaság dacol minden logikai megértéssel vagy észszerű magyarázattal; és ezt csak az értheti meg, akinek gyereke van.

Valószínűleg a te édesanyád sem mesélte el neked az alábbi dolgok bármelyikét. De az, hogy nem beszélt róla, nem jelenti azt, hogy nem érezte ezek közül bármelyiket, vagy akár mindet. Ezért igyekezz nagyon sokszor emlékeztetni őt, hogy mennyire szereted! 

  1. Nagyon sokat sírt miattad, érted…

Sírt, amikor megtudta, hogy terhes lett. Sírt, amikor megszült téged. Sírt, amikor először tartott téged a karjaiban. Sírt a boldogságtól. Sírt, amikor félt. Sírt az aggodalomtól. Sírt, mert olyan mélyen, teljes szívéből szeret téged.  Osztozott a fájdalmadban, a boldogságodban, még akkor is, amikor neked fel sem tűnt.

Anya sír

© Megan Alley / flickr  

  1. Szerette volna megenni az utolsó szelet sütit.

De amikor meglátta a kerekre nyílt nagy szemeidet, az aprócska nyelvedet, ahogy megnyaltad a szád szélét, nem tudta megenni. Tudta, hogy ő sokkal boldogabb attól, ha te eszed meg, és a te kis pocakodat tölti meg, mintha az övét.

© Monkey Mash button / flickr  

  1. Fájt neki,

Amikor megcibáltad a haját. Fájt, amikor megkarmoltad őt azokkal éles kis körmeiddel, amelyeket szinte lehetetlen volt tökéletesen levágni. Fájt, ha megharaptad a mellét, miközben szoptatott. 9 hónapig hordott a méhében, és igen csak fájt neki, amikor nagy erővel rúgtad hasba, vagy találtad el a bordáit.  Fájdalmas, de ugyanakkor csodálatos érzés volt számára az a kilenc hónap, és végül gyötrelmes fájdalommal hozott a világra;

© shutterstock  

  1. Ő mindig félt és féltett téged.

Attól a pillanattól kezdve rettegett, amikor megtudta, hogy megfogantál, ő mindent megtett azért, hogy megvédjen téged mindentől. Anyatigrisként védelmezett téged mindentől és mindenkitől. Attól is, amikor a szomszéd kislány fel akart venni téged, és retteget,  amikor mégis csak megtette a kislány, mert számára csak is ő volt az egyetlen személy a világon, aki egyáltalán biztonságosan meg tudott tartani. Szíve kétszer olyan gyorsan vert, amikor az első lépéseket megtetted. Ő maradt fent egész éjszaka, amíg biztonságosan haza nem értél, és korán felkelt, hogy láthasson elindulni az iskolába. Minden kis botladozásodnál ő a közeledben volt.  Készen volt rá, hogy megragadja a karjaidat, ha veszélyben voltál, és felébresszen, ha rosszat álmodtál, vagy éjszaka magas lázad volt. Ő mindig veled volt, óvott téged minden rossz álomtól vagy késő éjszakai láztól. Ő ott volt, hogy óvjon és vigyázzon rád!

© J Lo My Glow  

  1. Pontosan tudta, hogy nem tökéletes.

Ő a saját maga legnagyobb kritikusa. Mindent tud a hibáiról, és sokszor utálja is magát ezekért. Ő leginkább magára haragszik, amikor hibázik. Azt akarta, hogy a tökéletes anya legyen, hogy mindent tökéletesen jól csináljon. De ő is csak ember, aki hibázhat, ettől lesz mégis csak tökéletes. Biztosan igyekszik magának is megbocsátani.  De te szeresd őt feltétel nélkül, és légy biztos benne, hogy mindent a legjobb tudása szerint tett.

  1. Nézte, ahogy éjszakánként aludtál.

Voltak éjszakák, amikor ő hajnal három óráig imádkozott, hogy aludj el végre. Alig tudta nyitva tartani a szemét, de énekelt neked, és kérlelt, hogy aludj el végre. Aztán amikor végre elaludtál, és ő is le tudott feküdt aludni, majd egy pillanat alatt eltűnt az arcáról az elgyötörtség, ahogy leült az ágy szélére és a te angyali arcodat nézte. Annyi szeretett áradt szét benne, ami teljes egészében elfújta az összes fáradtságát, amit addig érzett.

© Denis Persenen  

  1. Összetört a szíve, valahányszor sírtál.

Semmi nem olyan rettenetes számára, mint mikor sírni lát, amikor a tökéletes kis arcodon patakokban folyik a könny. Ő pedig igyekszik mindent megtenni, azért, hogy megnyugtasson, és abbahagyd a sírást. Ám amikor nem tudja megállítani a könnyeidet, az ő szíve törik össze millió apró darabra.

© Ashley McNamara  

  1. Több mint kilenc hónapig hordozott téged.

Születésed után mindig felvett téged, amikor csak szükséged volt rá. Megtanulta, hogy tartson amíg takarított, vagy amikor evett; sőt még akkor is, amikor éppen aludt, mert ez volt az egyetlen módja, annak, hogy néha ő is lepihenhessen. A karjai elfáradtak, a háta is megfájdult, de ő akkor is magához szorított téged, mert te a közelében akartál lenni. Hozzád bújt, szeretett, megcsókolt és játszott veled. Te biztonságban érezte magad; boldog voltál a karjában; tudtad, hogy bármikor a karjába vesz, annyiszor, ahányszor csak szükséged van rá, és olyan gyakran, ahányszor csak kellett.

  1. Mindig saját maga elé helyezett

Kialvatlanul, zuhanyozás nélkül, akár étlen-szomjan is neki indult a napnak, mert a te igényeidet helyezte a saját igényei elé. Az egész napját a te kívánságaid teljesítésének szentelte, ezért estére már saját magára nem maradt energiája.

© repkina  

De a következő nap is felkelt és ismét kezdte elölről az egészet érted, mert a mindent jelented neki.

  1. Újra, és újra elölről kezdené az egészet

Az anyaság az egyik legnehezebb feladat mindenki számára. Az emberek azt hiszik, hogy egyszerűen bárki meg tudja csinálni. De nagyon sokszor erősen feszegeti az anyák saját erejük határait. Hasznos tapasztalatokat te magad is, amikor sírsz, elesel, vagy fájdalmaid vannak. De akkor is, amikor öröm ér.  

Minden fájdalom, bánat, éjszakázások, korai felkelés ellenére, újra és újra megtenné ezeket érted. Mert a gyereke vagy, és ennyire szereted téged. Tehát, ha legközelebb találkozol vele, mindenképpen mond el neki újra és újra: köszönöm anya; hadd tudja, hogy szereted.

Soha nem lehet elégszer elmondani és hallani.

© beshentsev  

Forrás: https://brightside.me

Szerző: Natasha Craig

2016. december 28.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?