ANYÁK NAPJA MARGÓJÁRA Dr. Eigner Bernadett www.kapcsolatszerviz.hu

Az első, meghatározó kapcsolat az életünkben az édesanyánkhoz fűz. De ha valami miatt nem lehet velünk az édesanyánk, akkor ezt a kapcsolatot ugyanúgy megadhatja az édesapánk is. Alighogy a világra jöttünk, azt tapasztaljuk, hogy a hozzánk legközelebb állóknak mi jelentjük a világot. 

Szerencsés esetben. Mert nem mindenkinek adatik ez meg. Ám akinek olyan édesanyja van, hogy megéli vele, általa a békét, szeretetet, átérezheti, hogy ő fontos az édesanyjának, fontos a világnak, az majd fontos lesz önmagának is, és egészséges önértékelése, önbecsülése mások megértésére és tiszteletére fogja indítani. Akinek olyan édesanyja van, hogy becéző, elismerő szavai által, ölelő karjai között megélheti, átérezheti, hogy ő jó, szerethető, fontos, léte önmagában érték, és úgy szeretik, úgy fogadják el, ahogyan van, nem kell másnak lennie, megjátszania magát, az a legtöbbet kapja, ami kapható. Az anyai szeretet határtalan és végtelen, feltételek nélküli, ajándék az örömben, vigasz a bánatban, gyógyír a fájdalomban, béke a haragban. Aki ilyen szeretetet képes adni, szoros, együtt lélegző kapcsolatban lenni a gyermekével, az megérdemli, hogy ő is hasonló szeretetet, elfogadást kapjon másoktól. Gyerekként a szüleitől, felnőtt anyaként felnőtt párjától, gyermeke édesapjától. Az apák azzal tudják a legtöbbet adni gyermeküknek, ha gyengéden szeretik és óvják az édesanyjukat. Gondoljunk ezért Anyák Napján azokra az apákra is, akik háttérből támogató ereje, szeretete és gondoskodó, törődő figyelme teszi lehetővé anya és gyermeke egymásra hangolódását, együttes, örömteli létezését.

Kívánom az összes édesanyának, hogy kapjon vissza egy kicsit abból a végtelen szeretetből, törődésből, türelemből és segítségből, amivel ő halmozott el másokat – a gyerekét, az unokáját, a párját, a szeretteit. Kívánom, hogy minden anyukának megértő, kitartó, segítő párja legyen, az ő ölelésében tudja átélni a családjának adott és a családjától kapott szeretetet, gyengédséget.

Boldog Anyák Napját kívánok végtelen szeretettel minden édesanyának és nagymamának! 

Nyitókép: PublicDomainPictures képe a Pixabay -en.  

Dr. Eigner Bernadett www.kapcsolatszerviz.hu 

Kedves Szülőtársam! Segíteni szeretnék neked egy-egy jótanáccsal, kapaszkodóval. Dr. Eigner Bernadett vagyok, gyermekeim már felnőttek. Neveléstudományból és pszichológiából doktoráltam, gyermekterápiát tanultam, pszichopedagógusként játékterápiával és szülői tanácsadással segítek. Gyerekeknek érzelmi, viselkedési és beilleszkedési problémákban, szülőknek nevelésben, és abban, hogy ismét harmonikus legyen a szülő-gyerek kapcsolat. Megismerhetsz engem és módszeremet a www.kapcsolatszerviz.hu oldalon. Szeretettel: Bernadett dr. 

A Babanet.hu Pszichopedagógus, gyermekterapeuta szakértője.  

Dr. Eigner Bernadett PhD, 2020. május 02.

 
 
 
Címkék:  

anyaság

X
EZT MÁR OLVASTAD?