Leendő Apukák figyelem! - 4 dolog, amivel támogathattok minket

Bár a terhesség és a szülés – főleg a fizikai változások tekintetében – első sorban női feladat (és ha a világ a feje tetejére is áll a nemi szerepek tekintetében: akkor sem lesz másként); ez az izgalmas utazás két főre szól. Lássuk, Ti pasik, hogy tudjátok kivenni a részetek!

Frissen szült anyukák körében végzett kutatások szerint, visszatekintve a várandósság kilenc hónapjára, azok számára sokkal kellemesebb, kiegyensúlyozottabb élmény volt, akiket aktívan támogatott a párjuk. Sőt, nagyobb kedvet éreznek már pár héttel-hónappal a szülés után, egy kistestvér kihordásához a jövőben.

Szóval ne csak a megtermékenyítésben legyél partner – most elmondjuk, hogyan lehetsz Te is „námbörván” Társ a terhesség alatt is!

  1. Csak hallgass meg minket és figyelj

Egyszerűnek tűnik, de tudjuk, hogy nem mindig könnyű – főleg, amikor a hormonok fel-alá cikáznak bennünk… De hidd el, nagyon fontos nekünk, hogy megoszthassuk a bennünk zajló dolgokat: félelmeinket a jövővel kapcsolatosan (főleg az első terhesség esetén, amikor néha azt se tudjuk, mit rejt a holnap), kételyeinket, hogy vajon milyen anyukák leszünk, vagy azt a fura –olykor zavaró, puffasztó- érzést, ami azzal jár, hogy a pocakunk egyre csak nő és nő.

Ne aggódj, ilyenkor semmi mást nem várunk Tőled, csak, hogy megnyugtass; „minden rendben lesz, én itt vagyok melletted”, kísérj el az orvosi vizsgálatokra (légy képben), töltsünk együtt egy-egy szabad délutánt; sok nevetéssel, közös programokkal. És ne félj Te is megosztani a benned lévő kérdőjeleket – ezzel megkönnyíted a mi dolgunkat is.

  1. Tedd oda magad

Itt nem csak a cipekedés alóli tehermentesítésre gondolunk, hanem egy kis empátiának, előre látásnak is nagyon örülnénk. Sokszor nem csak fizikailag, de emocionálisan is annyira kifáradunk, hogy szinte megmozdulni is képtelenek vagyunk a nap végén. Ráadásul a pocakunk bizonyos házi munkákban akadályoz egy idő után; például, amikor beágyaznánk, vagy a követ akarnánk felsuvickolni – legyél a hősünk és tedd meg helyettünk.

Ne feledd, a terhesség alatt ugyanazok a hiú, dicséretre, gyengédségre szomjas nők vagyunk (sőt!). Olykor simítsd meg finoman a pocakunk, ha elmész mellettünk, mondd el, hogy most is gyönyörűek vagyunk és hogy mennyire szeretsz minket!

  1. Készítsd össze a kórházi csomagod

Nemcsak nekünk, kismamáknak, Neked is kell majd egy, a legszükségesebb holmikkal megpakolt táska, ha „itt az idő”. Légy oly drága, és pakolj össze magadnak pár héttel a szülés előtt, ne maradjon (ránk), az utolsó pillanatra ez a feladat. Rakjál be borotvát, fogkefét, fogkrémet, telefontöltőt, olvasni valót, kártyát, hogy játszhassunk bent… És néhány apró ajándékot is becsempészhetsz ránk való tekintettel; kis törcsit, pár új bugyit, csokit (ezt nehogy kifelejtsd!! J), egy édes kisruhát a bébinek.

  1. Készíts kontaktlistát

A szülés a mi feladatunk, de a dokumentálás a Tiéd! Gyűjtsd össze azoknak a családtagoknak, barátoknak az e-mail címét, akikkel megosztjuk majd a nagy hírt, illetve az első fotókat. Azért kérünk egy kis beleszólást mi is; én speciel nem biztos, hogy közvetlen a szülés után vállalhatónak találom majd a kinézetem (bár nem is hiszem, hogy ez akkor túlzottan érdekelni fog), szóval légyszi’ ne posztolj általam jóvá nem hagyott képeket. Nőtársaim, Ti hogy álltok ezzel?

Köszönjük, hogy számíthatunk Rád/Rátok!

Leendő Apukák figyelem!

Készült hasonló fotó rólatok? Küldjétek be nekünk itt a cikk alatt! 

 

Plézer Panna , 2017. január 20.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?