Hogy legyél konyhatündér 15 perc alatt?

Most az egyik legnagyobb vendégváró és joker konyhai trükkömet fogom nektek elárulni. Na ez az a recept ami végtelenül egyszerű, alig kell hozzá valami, 10-15 perc alatt elkészül és egy szempillantás alatt képes az összes süti elfogyni, amikor elkészül. Ezt a receptet azért imádom, mert annyira finom, annyira jól variálható mégis egyszerű és nem kell hozzá igazi konyhatündérnek lenni, hogy mégis annak érezd magad, mikor elpusztítja a család vagy a vendégsereg pillanatok alatt végeredményt. 

Lehet édesen készíteni, sósan, zöldséggel és gyümölccsel. Nálam a kész élesztős leveles tészta ezért a jól variálható tulajdonsága miatt, mindig megtalálható a hűtőmben. Hogy lehet 10-15 perc alatt édes péksüteményt vagy sós nasit készíteni? Figyelj és megmutatom.

Én ma egy virslis és mustáros verziót készítettem. És a pici lányom volt a legnagyobb segítségem!

Hozzávalók:

  • 1 csomag élesztős leveles tészta (bolti! de vigyázat egy csomaggal mindig túl kevés! smiley )
  • 1 csomag virsli
  • mustár
  • 1 pici tojás (a tészta lekenéséhez)

A sütőt légkeverésre 200 Celsiusfokra állítom és felfűtöm, amíg a kis kifliket elkészítem. Az élesztős leveles tésztát kicsomagolom és kb 5x5 –ös négyzetekre vágom. Nem kell vonalzó! Csináld, ahogy jól esik! Mindegyik közepére nyomsz egy kis mustárt és raksz egy darab virslit. Összecsomagolás után pedig sütőpapírral bélelt tepsibe helyezed. Minden kifliszerűséget smiley le kell kenni tojással és jól megsózni a tetejét. Irány a sütő! Kb 8 perc alatt aranybarnára sül. Vigyázz mert forró! smiley

  Kis konyhatündér   

Juhász Nóra , 2016. november 05.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?