Ezzel a teával könnyítheted a köhögéses betegségek lefolyását a gyerekeknél

Sajnos rengeteg most a köhögéses megbetegedés, mind a gyerekek, mind a felnőttek körében. A háziorvosoktól is egyre azt hallani, hogy bizony 4-5 hétig is eltarthat mire kikeveredünk belőlük...és persze örüljünk, ha nem fertőz felül minket valami bölcsiből, oviból, suliból hazahozott újabb vírus.

Kevesen tudják, hogy a manapság népszerű úgynevezett nyákoldókon, szirupokon kívül létezik természetes segítség is a köhögés megkönnyítésére, valamint az immunrendszer erősítésére. Nem csoda, hiszen a gyógyszeripar térhódításával szép lassan elfelejtettük a régi, mondhatni ősi, vagy népi gyógymódokat, amelyek ha csodát talán nem is, de enyhülést azért hozhatnak egy-egy szokványos megbetegedés alkalmával.

Ilyen természetes "csodaszer" a mezei kakukkfű is, melyet teaként leforrázva nem csak magunknak, de gyermekeinknek is bátran adhatunk, 3 éves kor felett.

Nézzük, mit is tud a mezei kakukkfű!

Gyulladáscsökkentés: A kakukkfű tea gyulladáscsökkentő tulajdonságai segíthetnek enyhíteni a gyermek szervezetében kialakuló enyhe gyulladásokat. Ez különösen hasznos lehet a légzőszervi fertőzések, különösen influenza és nátha esetén.

Immunrendszer támogatása: Az antioxidánsokban gazdag kakukkfű hozzájárulhat az immunrendszer megerősítéséhez, ami segíthet a gyermek szervezetének a kórokozókkal szembeni hatékonyabb védekezésben.

Légzőszervi támogatás: A kakukkfű langyos főzet formájában történő fogyasztása enyhítheti a köhögést és segíthet a tüdő funkcióinak támogatásában.

Emésztési problémák enyhítése: A kakukkfű tea segíthet enyhe emésztési problémákon is , például a puffadás vagy könnyű gyomorfájdalom esetén. Kíméletes módon segíthet az emésztőrendszer működésének javításában.

Így készítsd el:

Forrázz le egy evőkanálnyi kakukkfüvet (lehetőleg filterben, ne használj fém szűrőt) forró vízzel.

Hagyd állni 10-15 percig, amíg langyossá hűl. Majd szűrd le, fogyasszátok napi 1-3 csészével a panaszok megszűnéséig.

Legjobb, ha nem ízesíted, de ha gyerek igényli, tegyél hozzá egy kis kanálnyi mézet.

Nem ajánlott várandósság és szoptatás ideje alatt, valamint 3 év alatti gyermekeknek.

Babanet, 2024. január 15.

Forrás: Nyitókép: GettyImages.com

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?