Megőrjít a gyerkőc az autóban? 6 tuti tipp, hogy az autókázás gyerekkel is nyugis legyen

Senki sem szeret hosszú órákat utazni… Bizony még mi felnőttek sem szeretünk órákig egy helyben ücsörögni. Ha pedig te is kifogtad, és a te babád is hangos sírással vagy kiabálással jelzi kb. 5 perc után, hogy Ő bizony kiszállna az autóból most azonnal, akkor nagyon együtt érzek veled. De ne csüggedj, tuti tippjeim vannak arra, hogy túléld ezt a remélhetőleg átmeneti időszakot. Picit meg is értem szegénykéket ilyenkor, hiszen a szuperbiztonságos gyermekülésekbe beszíjazva még annyi mozgástere sincs a gyerekeknek, mint nekünk a vezetőülésben. Mégis ha menni kell, akkor menni kell. Hogyan vészeljétek át az utakat? Mit tehetsz annak érdekében, hogy a kis porontykád is örömét lelje az utazásban? Ha nálatok is rémálom az utazás, akkor ezek a tippek csakis Neked szólnak!

  1. Lehet énekelni. Egy ideig én is nagyon csíptem dalolászni a volán mögül, de amikor már századszorra kellett elénekelnem a kerekmese számoló dalát akkor kezdtem kipurcanni. Ha bírod az éneklést és a saját hangodat, akkor azzal remekül nyugtathatóak a pindurpandúrok, de ha már feladtad, mint én akkor ideje beszerezni egy a gyerek igényeire szabott CD válogatást. Hidd el, egy fokkal már az is jobb, ha nem neked kell elénekelned. És már ez is felüdülés, ha csendben figyel, és nem sírás közben kell összpontosítva és énekelve vezetned.
  2. Ha nem vagy a mesenézés ellen, akkor ideje beszerezni valamilyen kütyüt, amit a gyerkőc előtti ülésre felszerelve tudod csillapítani a kedélyeket. Mehet a Bogyó és Babóca és társai, ráadásul már kaphatóak olyan biztonsági gyermekülések, amiben van beépített hangszóró, így nem kell végig hallgatnod újra és újra az összes kedvencet.
  3. Ha eddig nem evett senki az autódban tutira feladod ezt az elveidet, ha gyereked születik. Ha már nagyobbacska máris a kezébe fogod nyomni a kiflicsücsköt, hogy a vezetésre tudj koncentrálni, aztán később nagyjából már bármit, amit szeret és legalább 10 percre lefoglalja. Igaz gyakrabban kell majd a kocsit takarítani, de totálisan megéri nem?
  4. Időnként dugj el egy játékát. Imádják a picik a rég nem látott játékokat. Úgy élik meg a találkozást, mintha legalábbis egy új játékot kaptak volna. Ez így neked is gazdaságosabb megoldás, mint minden nagyobb utazás előtt egy új játék vásárlása, és további perceket nyersz a nyugodt autózás érdekében. Nekem vannak csak az autóban tartott játékok. Ennek mindig nagyon örül a kislányom, hiszen ezeket nem kapja meg akár mikor, ezért mindig az újdonság erejével hat.
  5. Ültesd apát a hátsó ülésre és szórakoztassa Ő a szemetek fényét smiley, amíg te vezetsz. Hidd el, vezetni nyugiban felér egy wellness hétvégével egy anyának, és még csak nem is kerül annyiba. A társaság mindig megnyugtatja Őket!
  6. Ütemezd a nagyobb utazásokat alvásidőre! Ha jól megszervezed, akkor legalább egy órát nyersz azzal, hogy az autó lágyan elringatja a babádat miközben alszik. Ez a legtutibb taktika, ha pedig felkel, jöhet a fenti öt pontban említett segítség ahhoz, hogy nyugodtan és pihenten érjetek a messzi Mamihoz… smiley

Baba az autóban

Juhász Nóra , 2016. szeptember 16.
 
 
 
Címkék:  

kisgyerek

tippek

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Nem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó