Akár csak a győztes gólt – úgy ünnepeljük az anyukákat anyák napján

Ez a cikk most kifejezetten „apás kiadás” lesz. Olyan értelemben, hogy az apáknak fog szólni, igen, jól hallottátok. Azonban nem evezünk szakértői vizekre, már, ami például a focit vagy az autóalkatrészeket illeti. Anyák napja. Ez lesz a téma.

 


Csupán egy nap

Háromszázhatvanöt napból egy, ami az édesanyákról és az édesanyáknak szól. Ha találgatni szeretnénk, akkor megkérdezném, vajon melyik napra gondolok itt, de a feladvány túl egyszerűnek bizonyulna, és már amúgy is lerántottam róla a leplet korábban. Szóval fordítsuk komolyra a szót, de csak éppen annyira, hogy valami szívből jövőt ajándékozhassunk a nagy napon.

Lányos vagy fiús? Mindegy!

Kedves apukák, az otthoni elektronika megszelidítői, azok, akik már most tudják, hogy ha a lányuknak udvarlójuk lesz, komoly rostán kell átesnie a kiszemeltnek… vagy fiús apukák, akik úgy képzelitek el, hogy majd egy sör mellett mindent meg tudtok majd beszélni… Nos, legyetek lányos, fiús – vagy akár lányos és fiús! – apukák, a lényegen nem változtat. Az ajándékozás örömén.

Focidrukkerek, figyelem!

Vázoljunk egy helyzetet, a gyerkőc már tud magáról, kúszik-mászik, és remekül kinövi két hét alatt a rugdalózóit – leginkább ez ismerős –, viszont arra még nem képes, hogy maga vegyen virágcsokrot az anyukájának hálaként azért, mert ő van. Bizony, ilyenkor a férfiaknak, azaz az apukáknak közel olyan nagy hévvel kell talpra ugrani, hogy a kicsi segítségére legyen, mint mikor focidrukkerként a kedvenc csapatuk gólt lő.

Csak, hogy könnyebben menjen az idei ötletelés, hoztunk pár hasznos tippet, hogy mivel lephetitek meg az anyukákat közösen:

1. Vegyetek egy fehér vásznat és bőrbarát textilfestéket, majd tapicskoljatok (persze nem feltétlen szó szerint) a festékben és tegyetek tenyér és tappancs lenyomatot a fehér felületre. Mellé/alá/fölé mehet egy kedves idézet vagy akár a dátum is.
2. "Öltözzünk be anyának!" - fogjátok anyuka egyik magassarkúját, az egyik felsőjét, készíts a gyerkőcről így egy fotót, nyomtasd ki és írd a hátuljára, hogy "Pár év és már ténylegesen kölcsön fogja venni ezeket a darabokat, úgy vigyázz!!"
3. Fűzzetek közös karkötőt például a kislány és az anyuka kezdőbetűjeles medáljával.
4. Szedjetek virágot, a sziromrészeket ragasszátok egy lapra, rajzoljatok nekik szárakat, végül pedig lapítsátok ki prés alatt (egy jó magas könyvkupac is megteszi), így anyuka mindig kezébe vehet egy maradandó csokor virágot.

D. Dominika , 2022. április 27.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?