#baba#anya

Pszichológiai teszt: Találd ki, melyik igazi család, melyik nem

Tudtad, hogy a kapcsolatok ugyanolyan fontosak testi egészségük szempontjából, mint az étkezés vagy a testmozgás? Egy tanulmány szerint a szociálisan elszigetelt felnőtteknek ugyanolyan eséllyel alakul ki szervezetükben gyulladás, betegség, mint azoknak, akik fizikailag inaktívak. Az első kapcsolataink gyermekkorunkban, a családtagjainkkal alakulnak ki, és egy életre meghatározzák, hogyan tekintünk a világra.

Töltsd ki ezt a tesztet, hogy megtudd, hogyan alakították saját első kapcsolataid a személyiségedet.

Nézd meg alaposan az alábbi képeket. Szerinted melyik nem ábrázol igazi családot? Ne gondolkozz túl sokáig. Ha elkészültél, görgess lefelé, és nézd meg, hogy jól sejtetted-e. Érdemes tanulni egy kicsit önmagunkról.

Psychological Test: Guess Which One Is Not a Family
© depositphotos

Család #1

Psychological Test: Guess Which One Is Not a Family
© depositphotos

Ha a válasz az 1. kép, akkor valószínűleg nem vagy családcentrikus ember - legalábbis nem a hagyományos értelemben. A barátaiddal bánsz családodként, és az tesz boldoggá, ha nekik segítesz. Mindig arra törekszel, hogy valami jót vigyél véghez, mindenki életére hass. Lehet, hogy erős apakép nélkül nőttél fel, ezért mindig mindent megteszel, hogy ott legyél azoknak az embereknek, akiknek szüksége van rád - ugyanúgy, mint anyukádnak.

Ez a család talán nem a legboldogabb, de mégis egy igazi család. Az anya nyilvánvalóan törődik gyermekével, fogja a kezét, és megvédi őt a gondtalan apától. Nem akarod, hogy mások úgy nőjenek fel, mint te, ezért választottad ezt a családot, mint hamis.

Család #2

Psychological Test: Guess Which One Is Not a Family
© depositphotos

Ha választásod a 2. számú képre esett, erősen családcentrikus vagy - nincs fontosabb számodra, mint ők. Hiszel a stabil és tartós kapcsolatokban, amelyek a bizalmon és az elkötelezettségen alapulnak. Családod igényeit helyezed előtérbe, néha figyelmen kívül hagyod a sajátjaidat, ha ez azt jelenti, hogy boldoggá teheted szeretteidet.

Valószínűleg észrevetted, hogy a képen látható emberek nem igazán hasonlítanak családra. A felnőttek nem figyelnek a gyerekre, és a gyerek sem próbálja megfogni a kezüket - akár idegenek csoportja is lehetne, akik együtt sétálnak. De mivel családcentrikus ember vagy, ezt szúrtad ki, mint hamis család.

Család #3

Psychological Test: Guess Which One Is Not a Family
© depositphotos

Ha választásod a 3. képre esett, akkor valószínűleg egy diszfunkcionális családból származol. Traumatikus gyermekkorod miatt nehezen bízol az emberekben. Aggódsz, és a másokkal való kapcsolattartás gyakran kihívást jelent számodra. Állandóan szorongsz a jövő miatt és hajlamos vagy túlgondolni a dolgokat.

A képen látható emberek szerető, boldog családnak tűnnek. Egy igazi család. A szülők szinte ölelkeznek séta közben, az apa pedig a gyermekük kezét fogja. A diszfunkcionális családban való felnövés alakította nézeteidet, és gyanakvóvá tett az egészséges kapcsolatokat illetően. Nem is hiszed, hogy valami ilyesmi valóban létezhet, ezért választottad ezt a családot, mint hamis.

Kitaláltad, hogy melyik nem igazi család? 

A cikk és a képek forrása: BrightSide.me

B.Zs., 2021. szeptember 24.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?