A lelki várandósság 7 tuti jele

Azt mondják, a baba először a nő szívében fogan meg, és csak később a méhében. Lehet, hogy a tudatalattink előbb várandós? De honnan tudhatjuk?

Ennek jeleit szedtük most egy csokorba össze nektek.

 • Ha egy babakocsit tologató anyuka jön veled szembe, szélesen rámosolyogsz. Bepillantasz a kocsiba, jól meg nézed magadnak a kisdedet, de nem csak őt, hanem a popója alatt lévő babakocsit is, hiszen gyorsan változnak a trendek a bébiiparban is, jó tisztában lenni vele, milyen újdonságokkal rukkoltak elő az utóbbi időkben a gyártók.
   
 • Ha nagypocakos kismamát látsz, elemi erővel tör rád az irigység, ami miatt rögtön el is szégyelled magad, hiszen reálisan nézve nincs oka a féltékenységednek. De akkor is, olyan jó lehet neki, biztosan nagyon boldog a nagy hasával - gondolod, és közben egyáltalán nem jut eszedbe, hogy te az előző várandósságod utolsó hónapjaiban mennyit szenvedtél a testi nehézségek miatt.

 • Bepötyögöd egy szülési kalkulátorba az utolsó menstruációd idejét. A következő hónapban megint. Elmerengsz rajta, hogy ha nyáron születne, akkor milyen hamar sétálhatnál és büszkélkedhetnél vele, a téli baba pedig mennyire csodás karácsonyi ajándék volna az egész családnak.
   
 • Figyeled a frissen nyíló várandós topikokat a Társalgóban. Bebeszéled magadnak, hogy csak az ismerős nickeket keresed, vagy kizárólag a nosztalgia vezérel, amikor együtt örülsz a friss kétcsíkos kismamákkal. Ha valaki tanácsot kér, legszívesebben rögtön válaszolnál, de vajon mivel magyaráznád jelenlétedet a topikban?
   
 • Különböző testi tüneteket vélsz felfedezni magadon. Gyakrabban kell pisilni, nyom a melltartó, érzékeny a petefészked tájéka, nem vagy kibékülve a szagokkal, enyhe hányingert érzel - de nem vagy biztos benne, hogy ezek valós érzékelések, vagy csak a képzeleted játszik veled.
   
 • Az addigi sikeres, ámde drasztikus fogyókúrádat lájtosabbra váltod, esetleg fel is hagysz vele. Böngészed a netet a zöldségek és gyümölcsök vitamin-tartalmát illetően. A kávét kakaóra vagy teára cseréled, az alkoholt teljesen kerülöd. Ha fáj a fejed, inkább kibírod, de nem veszel be gyógyszert rá.
   
 • Keresztneveket ízlelgetsz, illesztesz hozzá a vezetéknevetekhez. Végiggondolod, milyen szempontok alapján választanál nevet, de nyilván csak úgy általánosságban véve, semmi konkrét, hátsó szándék nem vezérel. Mégis megnézed a jelentésüket és a naptárat, hogy mikor lenne a névnapja.

Te milyen lelki tüneteket észleltél magadon, mielőtt tényleg várandós lettél?

Nágel Zsuzsi , 2013. november 12.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(4 hozzászólás) 

2014 04 28. 11:42
dia
@petruska1020: Gratulálok! Hú, de izgi lehet.:)
→ válasz erre
2014 04 28. 13:08
Egyre inkább úgy tűnik, csak lelkileg vagyok várandós. És a hír, ami a babánkat cáfolja, "lelki vetéléshez" vezet. Tényleg padlón vagyok, mint amikor az első gyerek elment.
:-/
Egyébként álmodtam a kisgyerekről, ezért hittem el, hogy gyerekem lesz (és persze nem is jött meg, miközben klinikailag nincs problémám...). Jól bedőltem magamnak, és az álmomnak, most meg emiatt nem találom a helyem.
→ válasz erre
2014 10 14. 12:25
Sziasztok! hát én lelkileg ennél várandósabb nem is lehetnék! Nagyon szeretnék már babát, most is észlelek magamon különböző testi tüneteket, de félek, hogy csak bebeszélem magamnak :/ Már annyit beszélek a babákról páromnak, ő még várni szeretne, mert még nincs tuti anyagi hátterünk :/ meg is értem, de már "ugy" lassan nem is hajlandó hozzám érni, szerintem fél, hogy becsusszan a baba, vagy nem tudom (mellesleg, nagyon rosszul esik nekem) :/
→ válasz erre
Összes hozzászólás (4) megtekintése »
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?