Terhesnapló 7. – Dolgozunk és nem hízunk!

A 13. hetet töltöm ma, ami remek hír, bár mindegyik hét betöltése remek hír. Meglátogattam az SZTK dokit, és igyekeztem sokat lógatni a lábamat.

Kedves, idős, aranyos dokibácsival találkoztam hétfőn, még meg is dicsérgetett, hogy mennyire jól fel vagyok készülve, minden leletem megvan és milyen összeszedett kismama vagyok. Nem tudom, milyenek a többiek, ha engem ilyennek lát, mert aztán rólam bármit lehet mondani, csak azt nem, hogy rendszerező elme lennék. Rendre elhagyom a Kicsi Ám Fontos Dolgaimat és elfelejtem a Kiemelt Időpontokat. Nem vagyok meggyőzve még mindig saját magam által, hogy le kell adnom a magánrendelést, ilyen nehezen is kevés dolgot döntöttem még el. Lehet, hogy nem huzavonázok inkább, és így marad minden, mint eddig.

De ezen a héten nem is ez foglalkoztatott leginkább, hanem a munka és hízás kérdésköre. No meg az, hogy vajon miért alszom el szinte azonnal, ha eszem valamit. Tényleg érdekes és új jelenség ez, még egyik terhességemnél sem tapasztaltam. Ha nem gyümölcsöt-zöldséget eszem, akkor öt percen belül úgy érzem, hogy nekem most le kell feküdnöm egy kicsit, elnehezülnek a tagjaim, bedobog a szívem, ólomból érzem a testem. Ha pedig ledőlök, akkor egy órácskára rögtön el is alszom. Illetve ezzel összefügghet az is, hogy akkora partiarc lettem, mióta terhesedem, hogy 9-kor már kiesek a számon, de 10-kor már biztos alszom.

A munka kérdéskör leginkább a GYED miatt aggasztott, bár ez aggaszt, amióta pozitív lett a teszt. Történt ugyanis, hogy két héttel azelőtt, hogy kiderült a baba, felmondtam a munkahelyemen, amit már rég utáltam, és saját lábra álltam. Ami remek ötlet volt, menne is a vállalkozósdi szépen, ám a vállalkozóknak nincs GYED, ha nem fizetnek sokatsokat. Úgyhogy azóta ezen töprengek, hogyan alakítsam úgy az életet, hogy legyen egy bejelentett munkahelyem a vállalkozósdi mellett.

Terhesen nem akarna idegenként alkalmazni nyilván senki, úgyhogy megkerestem egy réges-régi főnökömet, aki pont emberhiánnyal küzd, hogy mit szólna hozzám decemberig. Hosszú lenne leírni, de eléggé olyan helyzet állt elő, hogy kellene neki a szakértelmem, nekem meg a bejelentett állás, úgyhogy győztes szitu lehetne. Jövő héten, ha visszajött a nyaralásból, választ kapok, előzetesen tetszett neki az ötlet, úgyhogy drukkoljunk együtt, hogy összejöjjön.

A hízástól pedig frászt kapok, két kiló feljött az eleje óta, amit én teljes tragédiának élek meg, tekintve azt a pár éves küzdést, amivel leadtam a 45 kilómat. Úgyhogy nap mint nap nyavalygok ezen is egy sort. Elkezdtem egy várandós pilates dvd-re tornázni itthon - mert Rubint Réka hangját most nem viseltem olyan jól, mint régen -, és szereztem még várandós jógásat is, úgyhogy tudom felváltva csinálni. Meg persze sok gyümölcs van a repertoáron, és most kiiktatom a cukrot, fehérlisztet teljesen az étrendemből.

Tudom, hogy ez normál testalkattal hisztinek tűnik, és nem fogyni akarok nyilván, de aki járt már a száz kilón túliak táborában az tudja, mennyire megbecsüljük minden egyes leadott kilónkat. Fogyókúráról szó sincs, egészséges étkezésről viszont annál inkább!

Lujza

Lujza , 2014. július 04.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(2 hozzászólás) 

2014 07 10. 14:52
Szia! Én terhesen összesen 8 kilót híztam, mivel határeset volt a cukrom és diétára fogtak. Ajánlom neked az IR diétát, aminek köszönhetően a terheléses cukrod is rendben majd. Szoptatás után folytattam a diétát és tornázni is elkezdtem, így már 5 kilóval vagyok kevesebb, mint amikor teherbe estem. Ez nem fogyókúra, mivel naponta 5-6x kell enni. Én 180 CH-t ehettem és egyáltalán nem éheztem. A gyümölccsel viszont vigyázni kell, mert hizlal :)
→ válasz erre
2014 07 12. 14:27
Szia!Mikor megfogant az első gyerekem 6 kilóval kevesebb voltam,mint a versenysúlyom (kifejezetten vékony, sőt gebe voltam) fel is jött szépen 15 kiló...aztán a kórházból kijőve lement 8, a többi pedig szépen leolvadt a szoptatás alatt...Közben teltek az évek, lassan suttyomban feljött néhány kg felesleg, nem sok, kb 8 kg....most várom a második babát, eleve 8 kg túlsúllyal indultam, kicsit féltem az elején, hogy mi lesz, de nem lett semmi, szinte alig volt/van étvágyam, felerősödött a refluxom, igyhát csak pici adagokat tudok enni..és eddig 3 kilót szedtem csak fel, pedig már jócskán benne vagyok a 30.hétben....Érdekes dolgok ezek..Vércukor terhelés tök oké, minden rendben :) szerintem ne aggódj a súlyod miatt, a szervezetünk tudja mit kell tenni...Szorítok hogy a vércukor rendben legyen..További jó egészséget, szép babavárást! Nagyon csini vagy!!!!
→ válasz erre
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X