10 dolog, amit tegyünk meg otthonuk biztonságosabbá tételéért gyermekeink érdekében – gyermekorvosok ajánlása

Amikor új taggal bővül családunk, megnő a felelősség, és sok múlik rajtunk, hogyan biztosítsuk a feltételeket a kicsi biztonságos fejlődéséhez. Ha korábban nyitva hagytuk a szekrény ajtaját, és mágneseket gyűjtöttünk hűtőnkön, a csecsemők megjelenése életünkben a tökéletes felhívás számunkra, hogy bizony szükség lesz néhány, de hatékony változtatásra.

A gyermekorvosok tudják ezeket, a csecsemők biztonságának megőrzésére vonatkozó tippeket, amiket alább össze is gyűjtöttünk, hogy ezzel segítsünk bennteket:

1. Nézz meg mindent a baba szemszögéből is

10 Things Pediatricians Do to Childproof Their Homes

Amikor biztonságossá kell tenni a lakásunkat a kicsi érdekében, a baba szemszögéből érdemes mindent megnézni, hogy milyen kisebb-nagyobb veszélyeket rejtenek a helyiségek. Csak mászkálj végig négykézláb a házon, és jegyezd fel azokat változtatásokat, amelyet érdemes megtenned gyermeked biztonsága érdekében.

2. Végezd el a WC-papírguriga tesztet.

10 Things Pediatricians Do to Childproof Their Homes

Van egy fura módszer annak tesztelésére, hogy az otthonodba vitt tárgyak fulladásveszélyt jelenthetnek-e gyermeked számára. A WC-papírguriga módszer olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik: ha egy játék vagy bármilyen más tárgy átfér a WC-papír tekercsének csövén, akkor azt gyermekek számára nem elérhető helyre kell tenni.

3. Ne tegyél kitömött állatokat vagy plüsstakarókat a gyermekágyba.

10 Things Pediatricians Do to Childproof Their Homes

Nagyon fontos, hogy a kicsi biztonságos helyen aludjon, mindenféle játéktól, takarótól és párnától mentesen. Tudjuk, hogy bűbájosak, de biztonsági okokból mindig tartsd üresen a kiságyat. A takarókat és párnákat addig tárold, amíg a baba idősebb nem lesz.

4. Tedd a pénztárcákat és táskákat olyan helyre, ahol nem éri el a kicsi

10 Things Pediatricians Do to Childproof Their Homes

A látogatók rendszeresen mennek hozzátok, a baba születése után pláne. Szüleid, nagyszüleid és barátaid, természetesen, mind meg akarják őt nézni. Annak érdekében, hogy a kicsi mindenkor biztonságban legyen, a táskákat és pénztárcákat távol kell tartani tőle. Így nincs meg a veszélye annak, hogy a kisbaba átnézze a látogatók értéktárgyait, melyekben gyógyszerek ugyanúgy jelen lehetnek, komoly kockázatot jelentve, ha a kicsi kezébe kerülnek.

5. A radiátorokat fedjük le

10 Things Pediatricians Do to Childproof Their Homes

Amíg gyermeked cseperedik, előfordulhatnak balesetek. A radiátorok könnyen égési sérülésekhez vezethetnek, aminek elkerülése érdekében a gyermekorvosok azt javasolják, hogy átmenetileg fedjük le őket.

6. Győződj meg arról, hogy a TV-készülék a falhoz van rögzítve.

10 Things Pediatricians Do to Childproof Their Homes

A nehéz bútorokhoz hasonlóan a tévék is kockázatot jelenthetnek gyermeked biztonságára. A színes képek és érdekes hangok vonzóak lehetnek a kicsi számára, ezért győződj meg arról, hogy a falhoz van rögzítve, ahol elérhetetlen, és mindenki számára biztonságos.

7. Cseréld le a terítőket alátétekre

10 Things Pediatricians Do to Childproof Their Homes

Képzeld el a következőt: vendégeid vannak, megterítesz. A gyermeked csak egy pillanatra marad felügyelet nélkül, hogy minikatasztrófát okozhasson: lehúzza az asztalterítőt, veszélybe sodorja magát és minden a földre is borulhat. Elkerülheted ezt a helyzetet, ha a terítőket alátétekkel helyettesíted. Nem csúszósak, és ami a legjobb, gyermeked nem fogja tudni elérni őket.

8. Ne fedd le a játékdobozt!

10 Things Pediatricians Do to Childproof Their Homes

Ahogy mi, felnőttek is szeretjük az ékszereket vagy a szerszámokat dobozokban tartani, feltételezhetjük, hogy gyermekeink játékait is jobb ládában vagy dobozokban tárolni. Sajnos, előfordulhat, hogy gyermeked nincs tisztában azzal, hogyan kell jól becsukni a játékdobozt, ezért megsebezni magát vele, akár ujjaira is zárhatja azt. Válassz inkább fedél nélküli dobozokat!

9. Tartsd tisztán a hűtőszekrényt.

10 Things Pediatricians Do to Childproof Their Homes

Az élénk színektől a különböző országokból származó ajándéktárgyakig sokan szeretjük a mágneseket és a képeket gyűjteni. Sajnos, ezek is egészségügyi kockázatot jelenthetnek gyermeked számára, mivel néhányuk olyan kicsi, hogy könnyen lenyelhető. Győződj meg arról, hogy a házban található mágnesek esetében is érvényes legyen a WC-papírguriga szabály.

10. Figyelj házi kedvenced ételeire

10 Things Pediatricians Do to Childproof Their Homes

A macskák és kutyák nagyszerű barátok lehetnek gyermekeink számára - egy tanulmány szerint a korai életkorban a kutyatartás segítheti a gyermekek fejlődését. Akár kutya, akár macska, az állateledel nem a legjobb táplálék egy gyermek számára, és lenyelve komoly egészségügyi problémát is jelenthet. Amikor a háziállatok befejezték az evést, vidd el a maradékot, tányért a kicsi látóteréből.

Próbáltad már a WC-papírguriga tesztet? Hogyan készítsd elő otthonod, amikor hazaviszed kisbabádat?

 

A cikk forrása: brightside.me

 

 

B.Zs. , 2021. június 26.
 
 
 
Címkék:  

kismama

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?