9 indok, amiért szerencsések a karácsonyi kismamák

Legtöbbször arról olvashatunk, hogy a terhesség milyen rosszullétekkel, a testet érő kellemetlen változásokkal jár (vizesedés, hát- és derékfájás, kimerültség, hangulatingadozás). Mi lenne, ha most máshogy tekintenénk erre a csodálatos 9 hónapra?

Mert bizony akár hiszed, akár nem, sok szempontból szerencsés vagy, hogy éppen ebben az adventi-karácsonyi időszakban vagy állapotos! Úgyhogy itt az ideje, hogy ne csak a veszélyekkel (csúszós utak: elesés kockázata) és nyűgökkel (öt réteg ruha fel- és levétele) foglalkozz, hanem a pocakod növekedése okozta előnyökkel is.

9 indok, amiért szerencsések a karácsonyi kismamák

Karácsonyi előkészületek:

  1. Nem kell túlspiráznod az idei menüt

Persze, a legtöbben imádunk sütni-főzni, feldíszíteni a lakást és teljesen átszellemülni az advent hangulatába, de azért valljuk be őszintén, hogy néha a hátunk közepére nem kívánjuk ezt az egész procedúrát. Nos, idén, ez alól teljesen fel vagy mentve: nincsen semmi kötelező, csak annyit tegyél bele az ünnepbe, amennyi jól esik!

  1. A takarításban biztos segítséget kapsz

Azért általánosságban elmondható, hogy a pasik nem annyira szeretnek rendet csinálni, és érthető módon, meghagyják ezt nekünk, nőknek. Idén hagyd rá nyugodtan a párodra a mosogatást, takarítást, a vendégek utáni elpakolást! (Fogod még eleget csinálni az elkövetkezendő években!)

  1. Sok várakozást, sorban állást megspórolhatsz

Az ajándékok beszerzése elég sok macerával, tolakodással, sorban állással jár. De egy kismamát mindenki szívesen előre enged, még csak kérned sem kell. Ne legyél szégyenlős: ha úgy érzed, már nem bírod a meleget vagy tömeget, fogadd el a segítséget, udvariasságot!

  1. A karácsonyi/újévi leárazások sok cuki babaruhát kínálnak

Melyik nő ne szeretne spórolni?! Imádjuk az akciókat, és ha valami jó kis holmit sikerül kifogni 20, 30 vagy akár 50% kedvezménnyel, szinte úgy érezzük, mintha nyertünk volna valamit. Az ünnepek utáni leárazások alkalmával rengeteg aranyos, minőségi babaruhára tehetsz szert. Légy résen!

Karácsonyi buli, vendégség:

  1. Nincs másnap

Olykor nem tudjuk hol a határ, ha egy kis tivornyázásról van szó, és néha még érett felnőtt fejjel is beleesünk abba a hibába, hogy többet iszunk a kelleténél. A 2017-es karácsony és szilveszter alkalmával ez biztos nem lesz így. Ha pedig egyébként sem szereted az alkoholt és mindig nyaggatnak, hogy „na, igyál már egyet velünk!”, elég ha csak a pocakodra mutatsz, mi közben elutasítod a kedves invitálást.

  1. Nyugodtan sütizhetsz

Senki nem fog összehúzott szemöldökkel nézni Rád, amikor másodjára repetázol a karácsonyi menüből. Azért nem kell túlzásba esni, de ha megkívánsz valamit nyugodtan tedd a tányérodra.

  1. Bocsánatos bűn a cicanadrág

Nem kell feszengened egy szűk ünneplő ruhában a karácsonyi partyn, ez egyszer mindenki el fogja Neked nézni ha egy baromi kényelmes sztreccs nadrágban jelensz meg egy bővebb kismamaruhával kombinálva – vagy bármiben, amiben komfortosan érzed magad! Dobd fel a szettedet csillogó kiegészítőkkel!

  1. Népszerűség vagy szűkszavúság

Akár szeretsz a középpontban lenni, akár nem, idén bármelyiket választhatod, és senki nem fogja firtatni, miért vagy olyan szűkszavú, de ha szeretsz tapasztalatokat megosztani a terhességedről, azt is szívesen fogják hallgatni a barátaid. Csak mondd meg bátran, hogy van, vagy épp nincs kedved beszélni róla!

  1. Akkor állsz fel, amikor csak akarsz

Bizonyára voltál már Te is olyan karácsonyi vacsorán, ahol jóval tovább kellett maradnod (illemből), mint ahogy szeretted volna. Kismamaként akkor távozol, amikor csak akarsz (és ha ezt sikerült jól begyakorolnod, esetleg alkalmazhatod majd jövőre is, pocak nélkül!)

            Nektek milyen pozitív tapasztalataitok voltak? Osszátok meg velünk!

 

Plézer Panna , 2017. december 04.
 
 
 
Címkék:  

kismama

kismama kisokos

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?