Egy édesanya kacagtató megoldása - avagy hogyan szoktassuk bilire csemeténket

A pelenka elhagyása nagyon nagy kihívás a kisgyerekeknek – és „piszkos” is. Éppen ezt a nehézséget akarta áthidalni Shona McLoughlin, ezért kislánya kedvéért wc papírral bélelte ki házuk egyik szobájának padlóját, amíg gyermeke biztonságosan elsajátítja a wc-használatot. 

„Első nap. Vajon jól csinálom?” – írta (első) facebook-posztjában január 8-án az aggódó angol édesanya. „Éppen itt ülünk és várjuk, hogy pisiljen. Csak arra kell ügyelnem, hogy a bilin tartsam, amig sikerül neki produkálni valamit?” – kiegészítve azzal, hogy - „Fogalmam sincs, mit csinálok!”

McLoughlin három fotót osztott meg wc papírral borított szobáról, amely éppen úgy néz ki, mint annak idején, amikor a kutyákat szoktattak szobatisztaságra. Középre egy kicsi vécét helyezett lánya számára. „A papírlapok csak a biztonság kedvéért terítik be a helyiséget, ha nem sikerülne időben elérnie a we-t.” – magyarázza az anyuka hozzátéve, hogy „amit megszokja, természetesen a mini toalett átkerül a fürdőszobába.” Shona szerint még előfordulnak balesetek, mert a kislány szereti „tartogatni”, ezért még nem teljesen sajátította el a wc-használatot.

Egy édesanya kacagtató megoldása - avagy hogyan szoktassuk bilire csemeténket

Mindezek ellenére a sorstárs szülők megtapsolták McLoughlin-t hihetetlenül humoros próbálkozásáért. „Belehalok a nevetésbe!” - kommentelt egy anyuka nevető emoji kíséretében – „bárcsak annak idején engem is így szoktattak volna le a pelenkáról!”

Mások is megosztották saját szobatisztaságra nevelési módszereiket, felhasználva az örök kedvenc matricagyűjtő módszert is.

Egy anyuka még azzal az ötlettel is előállt, hogy „tegyünk egy pelenkát magába a wc csészébe, így a kisgyerek biztonságban érzi majd magát, hogy alatta van a pelus”.  

B.Zs. , 2020. február 13.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó