Fiad vagy lányod szülessen?

Ha elérkezik az idő, és gyermekvállalásra szánjátok el magatokat, jó néhányan szabályozni szeretnétek a születendő gyermeketek nemét. Néhány néphagyományt már bemutattunk nektek előző cikkünkben. Most viszont egy kínai fogantatási naptárt hoztunk.. Ez a naptár kb. 700 éves, Peking közelében találtak rá, egy kínai császári sírhelyen. Az eredetit mai napig féltve őrzik egy pekingi intézetben. 

Ez a közkedvelt naptár, egyáltalán nem biztos, hogy valóban hatékony lehetőség arra, hogy gyermeked nemét biztosan megmondja.

Kattints a képre! 

A naptár segítségével ki tudjátok számolni a baba fogantatásának idejéből és a az életkorodból a születendő babátok nemét.

Hogyan használd? Bal oldalon válaszd ki a baba fogantatásának hónapját, majd a felső sorban, az életkor oszlopból pedig a saját életkorodat a fogantatás napján. A két kiválasztott oszlop metszéspontjában lévő cellában beírt betű a megfogant gyermek nemét mutatja meg. Az L betű lányt, az F betű pedig fiút jelenti.

Azt nem tudjuk megmondani, hogy ez a módszer mennyire hatékony abban, hogy előre megtudd a gyermeked nemét. Az viszont biztos, hogy nálunk a szerkesztőségben a már meglévő gyerkőcök nemét eltalálta. 

Azért próbáljátok ki Ti is!  Nálatok működik? Kíváncsian várjuk az eredményt kinek találta el a naptár.

                                                                                                                                                

Roxán , 2017. május 10.
 
 
 
Címkék:  

kismama-kisokos

kismama

Babanet hozzászólások  
(2 hozzászólás) 

2017 05 11. 19:35
Nekem 100%-ra bejött a kínai naptár.

Ha valaki nagyobb eséllyel szeretne lányt vagy fiút, akkor inkább a biológiát használja.

A fiú (Y kromoszómás) hímivarsejtek gyorsabbak, mint a lányok, de csak 24 óráig. A következő 24 órában a lassabb lányok megelőzik őket és célt érnek.

Ha időzített az együttlét, akkor nagy esély van arra, hogy a kívánt nemű legyen a baba, csak egy ovulációt jelző kis mikroszkóp (pl. PG53) kell hozzá.
Ha páfrányos elrendezősét mutat (vagyis a nyálban kikristályosodik az ösztrogén), akkor fogamzóképes vagy és ha ekkor vagytok együtt, akkor mivel a fiúk gyorsabbak és a peteérés bekövetkezett (vagy rövid időn belül be fog következni), akkor fiú lesz.

Ha lányt szeretnétek, akkor meg kell figyelni, hogy a ciklus mely napján van peteérés, előtte 24-val korábban kell legalább együtt lenni, így a fiú spermák már mozgásképtelenek, a lányok pedig még bőven mozgolódnak és célt érnek.
A lányok tehát 48 óráig mozgásképesek és lassabbak, a fiúk 24 óráig és gyorsabbak.

A nők jóval korábban kívánják az együttlétet, mint ahogy a peteérés bekövetkezne - ez sem véletlen, de már egész más téma, mint hogy fiút vagy lányt.

Végeredményben mindig az van, hogy mindegy - csak egészséges legyen!
→ válasz erre
2017 05 15. 13:31
34 év, június. Plusz az időzítéssel is lányra gyúrtunk.
Fiú lett, viszont szép, mint egy lány. :D
El nem cserélném három lányért sem...
→ válasz erre
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó