Gyerekkel otthon maradni keményebb, mint dolgozni

Egy frissen közzétett kutatás szerint kisbabával otthon lenni nehezebb, mint teljes munkaidőben dolgozni. A kérdéssor elsősorban az újdonsült szülőkhöz szót, akik első gyermekükkel maradtak otthon, munkájukat feladva. 

A következő válaszokat adták azok az anyukák és apukák, akik részt vettek a kutatásban:

  • 31 % szerint otthon lenni a gyerekkel nehezebb, mint minden nap 8 órás munkát végezni,
  • 55 % "kemény munkaként" értékelik azt, ha valakinek kisbabája születik - még akkor is, ha van segítségük,
  • 20 % szerint "kimondottan nehéz" a babázás,
  • az édesanyák körülbelül fele azt nyilatkozta, hogy az édesanyjuk segítsége, tanácsa nélkül nagyon nehéz lenne ellátni a kicsit,
  • csak a szülők negyede vélekedett úgy, hogy  könnyű a „babázás”

A nedves popsitörlő létfontosságú az újdonsült szülők szerint

A kutatást AVEENO Baby nevű kozmetikai márka végezte, aki még arra a kérdésre is választ kapott, hogy a friss szülők 41 százaléka szerint a nedves törlőkendő használata különösen fontos.

Szülőnek lenni nagyszerű élmény, egyúttal őrületes kihívást is jelent, és amikor ebbe az új élethelyzetbe kerülünk, sokat aggódunk amiatt, hogy megfelelően bánunk-e a babával, vagy mit tegyünk, amikor beteg. Rosszabb esetben az is frusztrál minket, hogy más szülők mit gondolnak arról, hogyan cselekszünk bizonyos helyzetekben. Úgy tűnik, minden egyes döntés gondos kutatást és átgondolást igényel.

A gyermekünk iránt érzett feltétel nélküli szeretet mindent megér

Bár a csecsemő gondozása gyakran nehezebb, mint a teljes munkaidőben végzett munka, mindenképpen hasznos tapasztalat. A felmérésben a válaszadók 42 százaléka mondta azt, hogy először tapasztalta meg a feltétel nélküli szeretetet. Mert amikor annyira szeretsz valakit, mint ezt az újszülött kicsi lényt, akit a karjaidban tartasz, úgy tűnik, hogy az egész munka hirtelen megéri a fáradságot.

Mit gondoltok? Vajon nehezebb gyerekeket nevelni, mint teljes munkaidőben dolgozni?

A koronavírus-járvány mindannyiunk számára egy embert próbáló időszak – otthon a gyerek(ek)kel

Ez a mostani időszak rengeteg önfegyelemmel, lemondással és – jó esetben – egy nagy adag önismerettel is társul. A vírus nemcsak testi egészségünket, a biztos megélhetésünket veszélyezteti, de kedélyállapotunkra is hat. A bezártság frusztráltabbá teszi az embert, az ingerszegény környezet, és az állandó hírek pszichésen is megterhelik elménket. De az embernek tartania kell magát a családért és gyerekei testi-lelki biztonságáért.

Otthon lenni egy-két-három gyerekkel, vezetni a háztartást, főzni, takarítani, mosni, vasalni, bevásárolni, a gyerekeket ellátni, játszani és tanulni velük nem sétagalopp - mindenki tudja, akinek vannak gyerekei, mégis, az otthon levő anyukák "panaszkodására" a mai napig sokan csak legyintenek: mibe fáradsz bele, ha munkába sem jársz?

Pedig bárki bármit állítson, gyerekkel lenni otthon a legkeményebb meló a világon - főként, ha mellette még karanténból dolgozik is az ember.

Könnyítsünk az életünkön napi rutin kialakításával – hatékonyabb munkavégzés gyerek(ek) mellett

Nagyon fontos a napi rutin. Nehéz, mégis érdemes kora reggel elkezdeni a munkát, amíg a kicsik alszanak. Akkor lehet majd folytatni, amikor délután alszanak, vagy este, altatás után. Szerencsés esetben a nagyszülők segítségét is kérhetjük, nyerve néhány szabad órát. Ha ezekkel okosan gazdálkodunk, nap közben több időnk jut egymásra, játékra, olvasásra, éneklésre, táncra vagy zenélésre - ettől pedig sokkal jobb hangulatot varázsolhatunk otthonunkba a bezártság ellenére.

Ha megtehetjük, hét közben rendeljük házhoz az ebédet, vagy kérjük meg a nagyszülőket, egy-egy levessel, egytálétellel szabadítsanak fel bennünket a mindennapos főzés terhe alól. És a lakás kitakarítása is várhat hétvégéig… 

- VIA

- VIA - 

Nyitókép: Freepik.com
 

B.Zs. , 2020. november 15.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(1 hozzászólás) 

2020 12 23. 09:36
A nevem Melania macron vagyok 35 éves. éves 31 éves koromban mentem férjhez, csak egy gyermekem van, és boldogan éltem. Egy év házasságom után a férjem viselkedése annyira furcsává vált, és nem igazán értem, hogy mi történt, ő pakolt ki a házból egy másik nőnek, annyira szeretem, hogy soha nem álmodom elveszíteni, megpróbálom a legjobb annak biztosítására, hogy a férjem visszajöjjön hozzám, de mind hiába, sírok és sírok segítséget keresve, megbeszéltem a családjával, de nem kaptam választ. Tehát a legjobb barátom, cynthia, és megígéri, hogy segít nekem . Mesélt nekem egy Drosagiede nevű férfiról, azt mondta nekem, hogy nagyon nagyszerű ember és igazi férfi, akiben megbízni lehet, és nincs semmi olyan szerelmi kérdés, amelyet nem tudna megoldani, és elmondta, hogyan segített számtalan embernek kapcsolatuk helyreállítása. Nagyon meg voltam róla győződve, gyorsan felvettem a kapcsolatot a doctorosagiede75@gmail.com e-mail címével, vagy a WhatsApp és viber telefonszámával a +33753154980 telefonszámon. Minden problémámat elmagyarázom neki, ő azt mondta nekem, hogy ne aggódjak, hogy minden problémám azonnal megoldódik. Megmondta, mit kell tennem, hogy visszavegyem a férjemet, és én meg is tettem. Azt mondta, hogy három nap múlva a férjem visszatér hozzám és koldulni kezd, és ez valóban úgy történik, ahogy mondta, nagyon meglepődtem, ez nagyon csodálatos. Istennek legyen a dicsőség, most nagyon szoros a kapcsolatunk, és mindketten újra boldogan élünk. Ha hasonló problémája van, vegye fel a kapcsolatot vele, és keresse meg a problémát egyszer és mindenkorra. élek a bizonyságról
→ válasz erre
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóBabázz lazán! - Teakiadó
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - Teakiadó