Hogyan találjunk rá a tökéletes babakocsira? A babakocsi kiválasztásának legfontosabb szempontjai

Az első babakocsit megvásárolni fontos és izgalmas mérföldkő a várandósság alatt. A számtalan lehetőség miatt könnyű elveszni a részletekben, épp ezért mielőtt felkerestek egy bababoltot, jó előre tájékozódni és átgondolni néhány kérdést. Így egész biztos, hogy hamar meglesz az a járgány, ami a legközelebb áll az életmódotokhoz, akár városi tömegközlekedéssel mozogtok, akár erdei sétákat tesztek vagy messzi tájakra utaztok.

Mi a jó a babának?

A babának a születés utáni első pár hónapban teljesen vízszintes fekvőfelületre van szüksége, ami támogatja gerince egészséges fejlődését. Ezért érdemes olyan babakocsit választani, amelynek vázához mózeskosár is csatlakoztatható, a későbbiekben is jól jön, ha a babakocsi sport ülőrésze teljesen vízszintesre dönthető. Ezek az ún. Travel System rendszerű babakocsik, amelyekre a mózeskosáron kívül az autósülést is rá lehet kattintani. Nagyszerű választás újszülött babával, mert így könnyen mozoghatsz vele, anélkül, hogy megzavarnád a nyugalmát, ami különösen előnyös, ha épp elaludt az autóút alatt. Nagyobbacska babák már vidáman üldögélnek a sportülésben, amely két irányban is rátehető a vázra, a szülővel szembe és a külvilág felé is nézhet, ami lehetővé teszi a világ felfedezését.

Milyen a család életstílusa?

A babakocsi kiválasztását az is befolyásolja, hogy a család milyen környezetben él, mivel közlekedik és milyen életmódot folytat.

Ha sokat autóztok

Ha az autózás mindennapos tevékenység lesz az életetekben, akkor számotokra valamilyen Travel System rendszerű babakocsi lesz a jó megoldás, mindenképp vizsgáljátok meg azt, hogy a babakocsi befér-e az autó csomagtartójába. A Cybex Priam  prémium minőségű babakocsija mózeskosárral és autósüléssel is használható, egy kézzel is könnyedén összecsukható, ami nagyon jól jön, ha egyedül autózol a babáddal.

Priam

Trükkös tömegközlekedés

Nem kis kihívást jelent elboldogulni egy babakocsival a buszon, villamoson, a megfelelő babakocsi választásával ennek nem kell feltétlenül így lennie. Ha sokat fogtok tömegközlekedni mindenképpen olyan babakocsit vásároljatok, ami könnyű, ezt értékelni fogjátok majd a fel- és leszállásnál, keskeny, így jobban elfértek majd a szűk járműveken. A Bugaboo Bee egy ultrakönnyű és kompakt babakocsi, olyan családoknak készült, akik városban laknak és sokat utaznak: egy kézzel is összecsukható, nagyszerűen használható kis helyeken, szűk városi utcákon, vagy akár tömegközlekedésen. Ez ugyan egy kisebb méretű babakocsi, de az állítható ülés miatt pont olyan kényelmes a babának, mint nagyobb társai.

Bugaboo Bee

Sétálva városi utcákon, kirándulva hegyek között

Az Ocarro babakocsi a nagy kerekeinek és kettős felfüggesztésének köszönhetően simán gurul a forgalmas városi utcákon, a csendes parkokban és az egyenetlen, rázós mellékutakon egyaránt. A puha ülés és fejpárna garantálja, hogy babád maximális kényelemben utazzon, bármerre is tervezitek a közös kiruccanást.

Ocarro,

Ha aktív életmódot folytattok, sokat jártok parkba, vagy kirándulni az erdőbe, számotokra a terepbabakocsi lesz a tökéletes választás. A Stokke Trailz  babakocsit mozgásra tervezték, így könnyedén és kényelmesen eljuthattok vele bárhova, évszaktól és tereptől függetlenül. A kiváló felfüggesztés remekül megbirkózik az egyenetlen útviszonyokkal, a babakocsi választható felfújható és tömör kerékkel is. Szuper könnyedén irányítható, a masszív váznak és a párnázott ülésnek köszönhetően a baba mindig kényelmesen utazik.

Stokke Trailz

Bővül a család

Ha kis korkülönbséggel szeretnétek bővíteni a családot, akkor megéri előre gondolkodni és okosan kiválasztani a babakocsit, így sok időt és pénzt spórolhattok meg. Ideális lehet egy olyan babakocsi, ami többgyerekes kocsivá alakítható, és esetleg extra ülést vagy testvér fellépőt is csatlakoztathattok hozzá. Így már a legújabb családtag érkezésére is fel lesztek készülve. Ha ikreket vártok, akkor az iker, tandem vagy átalakítható babakocsik jöhetnek szóba: az ikerbabakocsiban a gyerekek egymás mellett, a tandem kocsiban egymás mögött ülnek, az átalakítható babakocsikhoz pedig extra ülést lehet csatlakoztatni.

Vegyétek figyelembe azt is, hogy az ikerbabakocsi szélesebb az átlagosnál, ez problémát okozhat a városi közlekedésben, ezért, ha sokat utaztok buszon vagy villamoson inkább a tandem kocsit válasszátok, ahol egymás mögött ülnek a gyerkőcök.

Reméljük, hogy a cikk segítségével közelebb kerültetek a megfelelő típusú babakocsi kiválasztásához. Bármit is válasszatok, ne feledjétek figyelembe venni a mindennapok igényeit. Jó böngészést!

 

2019. augusztus 07.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó