Ausztrál love story: a nő, aki beleszeretett a spermadonorba

Mondhatnánk, hogy teljes és tökéletes happy end a következő történet, ahogy azt is, hogy filmre kívánkozik. Egy ausztrál család mesébe illő története következik.

Egy igazi modern család története, amelyben egy asszony IVF kezelés után született kislányának anonim donor apját keresi, majd.. De ezt nem lövöm le rögtön az elején!

A reklámszakmában tevékenykedő Aminah Hart történetünk egyik főszereplője, aki két kisfiát veszítette el babakorukban egy anyáról-fiúra öröklődő genetikai betegségben. Mikor 42 éves lett és ismét egyedülálló lett, Aminah úgy érezte, mindenképp szeretne még egy próbát tenni az anyasággal. Ám érthető módon igyekezett biztosra menni, ezért anonim spermadonációval és IVF kezeléssel vágott neki az újabb próbálkozásnak, hogy a lehető legnagyobb eséllyel egészséges babája szülessen.

A megfelelő donor kiválasztása során az utolsó előtti körben bent maradt 5 donorból végül az döntött a győztes apajelölt mellett, hogy az egészségesnek és boldognak jellemezte magát - és pont ez a két dolog hiányzott már régóta Aminah életéből.

A kiválasztott, akkor még anonim donor, Scott Anderson két házassággal és négy saját nevelésű gyerekkel a háta mögött szarvasmarhák mesterséges megtermékenyítésével kereste a kenyerét. Így jött számára az ötlet, hogy spermadonorként más emberek segítségére is lehet. Senkinek sem beszélt erről a tevékenységéről és saját bevallása szerint jó ideig eszébe sem jutott, hogy valaki egyszer majd megpróbálja felkutatni.

Időközben Aminah sikeresen megfogant, majd két évvel ezelőtt világra jött - szerencsére tökéletesen egészségesen - kislánya, Leila. Egy szőke fürtös, kék szemű szépség. Aminah maga sosem ismerte saját, nyugat-indiai édesapját, így furdalni kezdte a kíváncsiság: vajon kislánya biológiai apja ki lehet?

Aztán egyszer csak Aminah édesanyja bejelentette, szinte biztosra veszi, hogy a Google segítségével nyomára akadt Leila biológiai apjának. Aminah ekkor hivatalos kérelmet nyújtott be a kapcsolatfelvétel érdekében - a többi pedig ma már történelem.

Scott egy másik nővel élt párkapcsolatban, mikor Aminah és Leila felbukkantak az életében. Akkori párja azonban nem nézte jó szemmel, hogy Scott hajlandó volt a kapcsolatfelvételre és sokallta azt az időt, amit a férfi Aminah-val és a kislánnyal töltött. Így ennek a kapcsolatnak vége szakadt, és nem sokkal később Aminah és Scott azon kapták magukat, hogy egymásba szerettek.

És bármennyire is hihetetlen, az egykor egyedülálló anya és az anonim donor ma már több mint egy éve együtt nevelik közös, kétéves kislányukat, Leila-t.

Hallottatok már hasonló történetről? Ha igen, feltétlenül jelentkezzetek a szerkeszto@babanet.hu címen.

Szilágyi Diána , 2014. november 04.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó