Fiú vagy lány lesz?

Nem akartam tudni. Persze, én is jártam ultrahangra, meg volt egy megérzésem az elejétől kezdve, de jó lett volna, ha marad valami meglepetés a szülésre. Aztán a 30. héten a szonográfus feltette a nagy kérdést, míg én az asztalon feküdtem a párom kezét szorongatva. Két különböző választ kapott, így csak a leendő apukának írta ki a képernyőre, milyen nemű gyerekre számíthatunk. Ő meg annyira vigyorgott, hogy hazáig muszáj volt kiszedni belőle.

Mivel a Babanet hasábjain ultrahangos vizsgálatra nincs lehetőség – bár az ultrahangról itt sok mindent megtudhattok -, összeszedtünk pár vicces tippet azoknak, akik még nem tudják, fiú lesz-e vagy lány, de szeretnék. Szigorúan a tréfa kedvéért.

 • Hegyesedik vagy elterül– Azt mondják, ha hegyes a kismama pocakja, fia születik, míg ha elterül – hátulról nem látszik a dereka -, akkor lányra számíthat.
   
 • Fent és lent - Egy másik hasformából következtetős verzió: ha fent van a pocak, lány lesz a baba, ha lent, akkor fiú.
   
 • Szíve minden verésével– Legközelebb, ha ultrahangra mentek, kérdezz rá, mennyi a gyerek pulzusa. Állítólag, ha egy magzat pulzusa 140 feletti értéket ad, lány lesz a jövevény, míg a 140 alatti pulzusú magzatok fiúcskák.

 • Édesek és sósak– Csokira, fagyira vágysz egész álló nap? Egyesek szerint ez azt jelenti, rózsaszín ruhákkal kell készülnöd a nagy találkozásra. Ha inkább a sósat, savanykásat kedveled, akkor kisfiúra számíthatsz.
   
 • Ez nekem kínai!– De legalábbis kínai fogamzásnaptár. Hogy mi ez? Egy népszerű, bár kicsit sem bizonyítottan hatékony lehetőség arra, hogy a fogantatáskor aktuális korod és a szülés várható hónapja szerint kapj egy tippet arra, lányod lesz vagy fiad.
   
 • A maják is megmondják!– De meg ám! Szerintük ugyanis, ha a fogantatáskor az anya életkora, illetve a fogamzás évszáma is páros vagy páratlan, akkor kislányra lehet számítani. Ha viszont az egyik páros, a másik páratlan számot ad ki, fiúnak örülhetnek majd a szülők.
   
 • Dugulás elhárítás– Minden értelemben. Egy angol nyelvű oldalon találtam ezt az ötletet, de hogy működik-e… Hát, ki tudja! A lényeg: pisilj bele egy üvegbe – mint az orvosi vizsgálatoknál -, aztán adj hozzá egy evőkanál lefolyótisztító port. Ha zöldre színeződik, lány van a dologban, ha kékre, akkor fiú.
   
 • Kipöttyösödtél?– Ha mindenféle foltok, pattanások nőttek rajtad, akkor állítólag lányod lesz. Ez abból a hitből táplálkozik, miszerint a lányok ellopják anyjuk szépségét.
   
 • Hánytál?– Ha sokat hánytál a terhesség elején - vagy esetleg nem is múltak el a rosszullétek -, állítólag hercegnős babaszobával készülhetsz. Ha nem, akkor autóssal. Ezt a gonadotróp hormon szintjével magyarázzák, ami a lány magzatoknál magasabb. De személy szerint máris cáfolnám: egyszer sem hánytam, mégis lányom lett.
   
 • A gyűrűpróba– Vedd le a jegygyűrűd, ha még bírod és kösd rá egy zsinórra. Lógasd a pocakod fölé! Ha körben mozog a hasad felett, állítólag fiad lesz, ha előre-hátra – viszonylag – egyenes vonalban, akkor viszont kislányod.

Ti milyen hasonló népi módszereket ismertek a magzat nemének megállapítására? És a fentiekkel kapcsolatban van tapasztalatotok?

Szilágyi Diána , 2013. január 09.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(12 hozzászólás) 

2016 08 24. 17:36
Igazat adok neked. Nekem az első is kislány és körbe,körbe forgott a gyűrű és a mostani terhességemnél is körbe ment és kislányt várok! :)
De egyértelmű is,hogy a kör a lukacskát jelenti a vízszintes vonal meg egy kukit. Szerintem legalábbis!
→ válasz erre
2016 08 24. 17:39
@zsuzso2119: Igazat adok neked. Nekem az első is kislány és körbe,körbe forgott a gyűrű és a mostani terhességemnél is körbe ment és kislányt várok! :)
De egyértelmű is,hogy a kör a lukacskát jelenti a vízszintes vonal meg egy kukit. Szerintem legalábbis!
→ válasz erre
2018 04 01. 19:22
en is ugy tudom ha édeset kivan fiu lesz . Nalam is bejott nem is egyszer ....
→ válasz erre
Összes hozzászólás (12) megtekintése »
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó