#baba#anya

Terhesnapló 6. - Rámférne már a pihenés

Először is szeretnék mindenkinek egészségben és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánni! Az év utolsó napja hasonlóan jól telt a karácsonyi napokhoz viszonyítva. Szűk baráti társaságban – a már megszokott módon – kétszer ünnepeltük az újév eljövetelét.

Először este 11-kor koccintottunk – magyar időszámításhoz igazodva - , majd éjfélkor az itteni szerint. A 11 órás, gyerekpezsgős, himnuszos köszöntés után hazafelé vettük az irányt, majd az éjféli tüzijáték után sikeresen Molly is ágyba került. Nagyon jól viselte a késői kimaradást, ahogyan én is. A barátnőjével sokat táncolt, még ma is emlegette, hogy milyen jó volt Zsófival bulizni.

A munkahelyemen viszont kész bolondok háza volt. Szilveszter napján és elsején is dolgoztam, végül is tavaly óta még nem volt megállás számomra. A jövő hét viszont tartogat számomra 4 szabadnapot, amit már nagyon várok. Sorra kerül a 20 hetes ultrahang és a császáros konzultáció is.

Érdekes számomra, hogy ki hogy látja a „szükségtelen” császárt. Természtesen kíváncsi vagyok bárki véleményére, kommentjére, elvégre nem magamnak írom a naplót, habár szórakoztató és szeretek is írni. Viszont, aki a műtét költségeivel jön, hogy felesleges pénzkidobás az állam részéről, és a rendes adófizetőket terhelem ezáltal, azt sajnos nem értem meg, és nem is fogom fel, hogy hogy lehet egy gyermek születését és egy anya egészségét pénzösszegben kifejezni.

A dolog rém egyszerű: nem szándékozom a következő szülést rettegéssel eltölteni, majd fizioterápiára járni a felépülés érdekében – mert ugyebár ez volt Molly születése után. Nem tartom normálisnak, hogy egy farokcsont megrongálódjon a szülés folyamatában és ha ez császárral kerülhető el ezúton, akkor az lesz. Természetesen tartok a műtéttől, nem lesz ez sem egy leányálom. Viszont megnyugtató gondolat, hogy (sajnos) ez a folyamat a legbiztonságosabb.

Szerdán lesz a konzultáció, és sort kerítek arra is, hogy választ kapjak dolgokra Molly születésével kapcsolatban. Hogy miért nem lett velem közölve időben, hogy a csecsemő feje el van fordulva a szülőcsatornában – hiába nyomom egy órán keresztül, szegény onnan nem jön ki, csak segítséggel. 42 óra vajúdás után ugyancsak jó lett volna tudni, hogy történik – vagyis mi nem történik. Miért kellett azt megvárni, hogy veszélyben legyen a gyeremekem?! Sajnálatos módon nem tudom elhessegetni ezeket a gondolatokat a fejemből, félretenni a félelmeimet.

No, de hogy pozitívat is írjak... az most nincs. Fáradt vagyok és frusztrált, talán majd a jövő heti pihenés segít ezen – meg persze a konzultáció. Viszont Molly bármikor képes elfeledtetni a gondolataimat egy puszival és egy szoros öleléssel.

Elkezdtem a Magne B6 szedését is, az utóbbi napokban sokat keményedett a pocakom, és az izmok, ínszalagok nyúlása miatt görcsös feszítés volt a hasam alján. Hol az egyik, hol a másik oldalon. Szerencsére a magnézium segített hamar, így sok panaszra továbbra sincs okom.

A baba nevét is sikerült eldöntenünk, és lassan kezdhetek babakelengye után nézni. Alig várom!

Léna

Léna, 2014. január 06.

 
 
 

Babanet hozzászólások  
(6 hozzászólás) 

2014 01 10. 13:27
@dia: koszi! :)
→ válasz erre
2014 01 10. 20:47
Szia :) ha megtalálod a mailcímem, kérlek, írj.. én is keresem, hogy tudnánk privát üzenetet írni, vagy mailcímet cserélni :)
→ válasz erre
2014 01 11. 09:07
Biztosan csak en szerencsetlenkedem, mert nem latom az email cimedet. Kerlek nezz ra a profilomra es keresd meg az enyemet!
→ válasz erre
Összes hozzászólás (6) megtekintése »
X
EZT MÁR OLVASTAD?