#baba#anya

Júniusi horoszkóp: lelki változások, új barátságok, új szerelmek várnak ránk

A június sok új ismeretséget, belső változásokat és előrelépést is tartogathat, ha sikerül fókuszáltnak és tudatosnak maradnunk.

Itt a június, a nyár kezdete, ezzel együtt a tanítási év vége. Az Ikrek jelének könnyedsége, játékossága uralja ezt az időszakot, amikor kíváncsian fordulunk a minket körülvevő világ és egymás felé. A hónap eleje különösen harmonikusnak ígérkezik, a kapcsolatok harmonizálásáról, kreativitásról, kellemes időtöltésről, találkozásokról szól. Önértékelésedre is jó hatással lehetnek e napok, ezért érdemes tudatosan is foglalkoznod önmagaddal, szépségeddel, testi-lelki jólléteddel. Vitás helyzetek elsimítására is jó alkalom lehet. Végezd minél többet a számodra kedves tevékenységeket, töltődj fel.

Június első fele könnyed, de tanulságos lehet

Már az előző hónap vége óta érezhető, de 3-án válik pontossá a Jupiter és Plútó fényszögkapcsolata, mellyel új szintre emelheted életedet. Hatalmas energiákat érezhetsz magadban - valószínűleg leginkább szellemi téren. Ez nagyszerű időszak arra, hogy felismerd, mekkora hatalmad van életed irányítása felett, és a kezedbe ragadd a gyeplőt. Megláthatod, hogy az  életedben min kell változtatnod, hogy a megfelelő irányba haladjanak a dolgok. Kapcsolataidban is elemedben érezheted magad, szívesen osztod meg gondolataidat, szórakozol barátaiddal. Azt is megfigyelheted, hogy te milyen hatással vagy mások gondolkodásmódjára, illetve, hogy rád milyen tényezők hatnak szellemi szinten. Új kalandok, akár utazás is lehet a láthatáron. A most szerzett kalandok mély hatással vannak rád, és akár eddigi látásmódodat is átalakítják. Az élmények gyógyító hatásúak is lehetnek, melyek arra késztetnek, hogy változtass hozzáállásodon bizonyos tekintetben. Ezek az új tapasztalatok szárnyakat adnak, hogy merj valóban nagyot álmodni - és meg is valósítani azt.

A Merkúr Ikrek jelébe történő átlépése szellemi téren mutatja a változást. Figyelmed a biztonság megteremtéséről átkerül az új ismeretek megszerzésére, gondolataid másokkal való megosztására. Könnyed időszak ez, mikor követheted kíváncsiságodat, ám érdemes ügyelned arra, hogy figyelmed ne forgácsolódjon szét. 2-a és 6-a között a szokásosnál optimistább lehetsz, bizakodva tekintesz a jövőbe és mindenben a fejlődés lehetőségét keresed. Fontos, hogy légy nyitott a változásra, mások elképzeléseire is, mert az inspiráció bárhonnan érkezhet.

anya babával a tengerparton #nyaralás #utazás #anya #baba #június

Tágítsd ki tudatod, tanulj, utazz, fejleszd magad, mert most sikerre viheted elképzeléseidet. Ötleteidet most különösen fontos leírnod, mert a sok újdonság miatt kapkodás is lehet belőle, mely során elvész a lényegi információ. Lehetőséged nyílik látni a nagyobb képet, távlatokban tekinteni az életedre, miközben remekül szórakozol. Ezek a napok az elmélyült gondolkodásnak, kutatómunkának, mély beszélgetéseknek is kedveznek. Nagyszerű alkalom arra, hogy könnyedséget és humort vigyél a nehéz, terhelt kapcsolatokba és helyzetekbe, ezzel emelve magasabb szintre azokat a megoldás felé.

Az újhold után gondold át a terveidet

6-án valósul meg az újhold, mely új kezdet lehetőségét hozza el. Most érdemes tudatosan tekinteni életedre és felismerni, hogy milyen téren szükséges megújulnod, frissítened nézőpontodon. Egyben valami új elindítására is jó alkalom, amennyiben aktuális. Ha mást nem is, a következő 4 hét terveit érdemes átgondolni, ötleteidet papírra vetni, így alapozva meg a megvalósítást. Az Ikrek újhold tudati, kapcsolati szinten hozhat elsősorban megújulást, új utakon elindulást, friss kezdetet.

8-a környékén kisebb nehézséget tapasztalhatsz kapcsolataidat illetően. A gondokat megelőzheted, ha időt szentelsz annak, hogy átgondolod saját vágyaidat, így tisztába kerülsz önmagaddal. Ezzel egy időben pedig figyelmet fordítasz társad igényeire is, és megbeszélitek az esetleges problémákat. Kifejezetten jó lehetőség arra, hogy felismerd a lényeget kapcsolataidban, észrevedd a rejtett kincseket, és közösen dolgozzatok terveiteken. Nagyszerű a stabil alapok lerakására is, melyek kiállják az idő próbáját.

Június 9. után a kitartáson lesz a hangsúly

9-én a Mars átlép a Bika asztrológiai jelébe. Ez egy lassabb és következetesebb időszak az előzőnél, a gyors megoldások helyett a kiszámítható végkifejlet a cél. A lassúság azonban nem jelent megállást, vagy kevesebb munkát. A Bika jelében kitartóan haladhatsz céljaid felé, és kiszámítható eredmény a jutalmad. A türelmet és nyugalmat igénylő feladatokkal érdemes most foglalkoznod. Az értékteremtő tevékenységeknek - melyeknek tartós, kézzelfogható, szép eredménye van - kifejezetten jó időszak.

11-én a Mars és Plútó fényszögkapcsolatával akaratod megerősödését tapasztalhatod, már nem foglalkozol az eléd kerülő akadályokkal. Feszültségekkel teli fényszög, ami arra ösztönöz, hogy tényleges változást és eredményt valósíts meg. Olyan helyzetekbe kerülhetsz, ahol valamilyen értelemben meg kell védened pozíciódat. Fontos, hogy akaratodat tényleges tettekbe vezesd, mert ha nem talál utat magának valamilyen építő jellegű tevékenységben, agresszióvá alakulhat. A legjobb tehát, ha aktívan teszel céljaidért, és a nehézségek ellenére is kitartasz, mindeközben megőrzöd nyugalmadat.

A hónap közepe táján érdemes különös figyelmet fordítanod arra, hogy kommunikációd, kifejezésed módja egyértelmű legyen. Ezekben a napokban ugyanis könnyen alakulhatnak ki olyan helyzetek, melyekben félreértjük egymást. A kiegyensúlyozott kapcsolatok könnyen megugorják ezt az akadályt, ám ahol alapvetően van valami feszültség, vagy elhallgatás, a felek érzékenyebben reagálhatnak. Fontos, hogy szentelj figyelmet az apró részleteknek is, és ne engedd, hogy egy-egy szón, vagy gesztuson elcsússzon a kommunikáció. Ilyenkor kollektíven érzékenyebben reagálunk a minket ért hatásokra, ezért fontos megértőnek lenned – a bántást viszont nem kell elviselned. A buktatók ellenére remek alkalom arra, hogy szavakba öntsd álmaidat, és akár meg is oszd őket a szívednek kedves emberekkel. Művészi önkifejezésnek is kedvező időszak, mellyel a benned lévő feszültségnek építő jellegű irányt mutatsz, és valami csodálatosan hozol létre.

Június 17-től lelki és tudati változásokkal számolhatsz

17-én a Merkúr és a Vénusz is átlépnek a Rák jelébe, ami tudati és lelki szinten is változást hoz. Érzéseid, megérzéseid figyelmed középpontjába kerülnek, lelked működését is jobban értheted most. Hangulatodban is tapasztalhatod a változást, könnyebben elérzékenyülhetsz. Fontossá válik az érzelmi biztonság, ha ez megvan, kiegyensúlyozottá és nyugodttá válsz. Előtérbe kerülnek a családi kapcsolatok, talán szívesebben töltöd szabadidődet otthonod csinosításával, szeretteidről való gondoskodással. A szívednek kedves emberek táplálása, a velük való közös programok, élettered szépítése töltik most fel leginkább lelkedet.

20-án a Nap is átlép a Rák jelébe, ezzel elhozva a nyári napfordulót, a nyár valódi melegét. Az év körén először jelenik meg a víz minősége, ami sarkalatos pontot jelöl. Az élet növekedése már nyilvánvaló: a kis levélkékből árnyékot adó lomb, a bimbóból illatos virág nyílt, a kismadarak is próbálgatják szárnyaikat, mindenki végzi a dolgát. A Nap hétágra szórja sugarait, mégis, már megkezdi útját befelé. Ez az ünnep ideje, hiszen a most begyűjtött fényt visszük magunkkal majd a mélybe, hogy a téli napfordulóhoz érkezve tudjuk, mi az örök érték, a valódi „fény-lényeg”. A víz minősége a lelkünkkel való kapcsolódás igényét hozza el. A nyár önfeledt könnyedsége mellett megjelenik a befelé fordulás vágya. Lelkünk mélységeivel, belső forrásunkkal tudunk most jobban kapcsolódni. Befelé figyelve egymással is elfogadóbbak vagyunk, ráérzünk a bennünk lévő hasonlóságra, a közösre. Eljött az önmagunkról és az egymásról való gondoskodás ideje testi és lelki szinten.

Szellemi téren felgyorsulást tapasztalhatsz, elképzeléseidet hamar át tudod ültetni a gyakorlatba. Érdemes tudatosan alkalmazni ezt az energiát, és az eddig halogatott feladatokat elvégezni - talán nem is olyan bonyolultak, mint ahogy azt eddig gondoltad. Ez a lényegre törő kommunikáció ideje, nem szükséges kertelned, de azért légy óvatos, hogy szókimondásoddal ne bánts meg másokat. Bátrabb és nyitottabb lehetsz most a szokásosnál, ami felüdülést hozhat kapcsolataidban is

22-én teljesedik ki a telihold, a Bak jelében járó Holddal. Ezek a napok a teljesség megtapasztalásának idejét hozzák el. Jobban láthatod, honnan indultál és merre tartasz. Ahogy tudatosítod a múltat, gyökereid jelentőségét, úgy érezhetsz rá a megoldásra. Kapcsolódj most tudatosan lelked mélységeivel, vedd komolyan a felmerülő érzéseket, testi érzeteket, mert ezek mind jelzőfények az úton. Tápláld tested és lelked, töltődj fel a telihold erejével. Adj hálát azért, amid van, ahova eddig eljutottál, és ebből az emelkedett állapotból tekints a jövőbe, terveid megvalósításának irányába.

Június végén fókuszáltabb lehetsz

26-án a Merkúr és Szaturnusz kapcsolata komolysággal és eltökéltséggel ajándékoz meg, figyelmed a tartós eredményekre irányul. E napok kedveznek a koncentrált munkának, tanulásnak, hiszen figyelmedet könnyebben tudod fókuszálni, mint máskor. A komoly beszélgetéseknek is kedvező napok ezek, akárcsak a hosszú távú tervek megalkotásának.

29-én a Szaturnusz látszólag irányt változtat. A retrográd időszak alatt érdemes komolyabban átgondolni terveidet, céljaidat. Akár felszínre jöhet egy régi terved, amivel most érdemes foglalkozni. Fókuszba kerül a személyes felelősség, melyet az eddigi életedre való visszatekintés során, tetteid következményeinek megértésével érthetsz meg, és kezedbe veheted az irányítást. A múltból tanulva, megértve annak szabályszerűségeit, már tisztán látod, mikor kerülted el a felelősség felvállalását. A retrográd időszak alatt még jobban elmélyülhetsz ennek értelmezésében, és az érintett életterület átértékelésében.

A hónap utolsó és július első napjai különösen kedveznek a társasági eseményeknek, ismerkedésnek, szórakozásnak. Ez az érdekes beszélgetések, váratlan találkozások, kellemes időtöltés ideje. Új barátságok és szerelmek is köttethetnek ez idő alatt. Fontos, hogy légy nyitott, mert a jó lehetőségek a legváratlanabb helyekről is rád kacsinthatnak. Szellemed sziporkázik, zseniális ötletek, bevillanó gondolatok villanhatnak be - írd le őket!

Ha kíváncsi vagy a mindennapok csillagos üzeneteire, kövesd asztrológus szakértőnk, Bakonyi Réka asztrológus @csillagok_illata Instagram oldalát!

Bakonyi Réka, 2024. június 08.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?