Az első szex szülés után – Mit tehetnek a férfiak az élvezetes újrakezdésért?

Kellemes lesz? Nem fog fájni? Tetszeni fog a páromnak a megváltozott testem? Vajon fogom kívánni? Képes leszek izgalomba jönni? Mi lesz, ha közben felsír a gyerek? Ilyen és ehhez hasonló gondolatok merülhetnek fel a nőkben, miután a szülés utáni kontrollt követően az orvostól jóváhagyást kapnak a nemi életre. Sokan tele vannak aggályokkal, félelmekkel, de a megfelelő előkészületekkel ezek eloszlathatók. Urak, íme a lista, amivel minden férfi boldoggá teheti a párját. 

Hölgyolvasóink pedig bátran küldjék el partnerüknek e sorokat!

Ahhoz, hogy az első élmény kellemes legyen és a nők is kedvet kapjanak a továbbiakhoz, érdemes figyelni néhány dologra.

Mindent a nők figyelméért

A nők figyelmét sokkal könnyebben eltereli bármi, mint a férfiakét, ezért különösen fontos számukra a megfelelő, inspiráló környezet megteremtése, amiben ellazulhatnak. Ha kizökkennek, mindent kezdhetnek elölről, és a többszöri sikertelen próbálkozás elveheti mindkét fél kedvét, elfojthatja a romantikát. Éppen ezért fontos arról gondoskodni, hogy a pici jó helyen legyen. Ne kelljen közben azon aggódni, hogy felsír és megzavarja az együttlétet. Nem elég testben, lélekben is kettesben kell maradni. Egy nőnek ez nem könnyű, de az udvarlás, a szép szavak, bókok csodákra képesek!

Az intimitás szex hiányában is maradjon meg

Sokan félnek a szülés utáni első szexuális együttléttől, különösen akkor, ha már a terhesség alatt, vagy annak utolsó hónapjaiban is tartózkodtak a nemi élettől. Minél több idő telik el, annál kevésbé érezheti magát komfortosan az ember a szituációban, annál nehezebb újraéleszteni a tüzet. Ezért fontos, hogy ha egészségügyi okok miatt tartózkodni is kell az aktustól vagy az orgazmustól, az intimitást, az erotikus szikrákat, az érintéseket, csókokat mindenképp tartsuk meg ezen időszak alatt is. Továbbra is őrizzük meg azt a szálat, ami férfiként és nőként összeköt minket, ne szűnjön meg az érintkezés. Így sokkal könnyebb lesz az újrakezdés, ráhangolódás a nőnek!

A lángoló tűzhöz előbb a parazsat kell feléleszteni

A nap mint nap szerzett pozitív élmények felébresztik bennünk a vágyat, felpiszkálják az érzékeinket, és arra ösztönöznek, hogy mielőbb újra vágyakozzunk a másikra. Minden nap adjuk jelét annak, hogy a másik felkelti az érdeklődésünket: ez történhet egy kétértelmű, pikáns megjegyzéssel, egy kacsintással, egy mosollyal, de ugyanúgy kimutatható érzéki csókokkal, finom simogatásokkal, összebújással, vagy egy váratlan, szikrázó érintéssel. Nem minden közeledés kell, hogy szexszel végződjön. Sőt, a késleltetés még inkább fokozhatja a vágyat és a beteljesülés élményét.

 

Hosszú, minőségi előjáték

Nem csak a szülés utáni első alkalomra, de általában minden együttlétre igaz, hogy érdemes kellő időt szánni rá. Ne siessük el, nem kizárólag a kielégülés a cél, hanem a pillanat megélése, egymás kölcsönös kényeztetése. A nők számára a verbális kényeztetés és a hosszú előjáték különösen fontos, míg a férfiak sokkal hamarabb „készen állnak” a szexre. Ez a különbség sokszor okozhat feszültséget, és a gyors, felvezetés nélküli szex gondolata a nőkben nemhogy feltüzeli, de ki is olthatja a vágyat.

Mécsesek, illatgyertyák, kellemes zene, relaxáló masszázs, simogatás vagy egy romantikus, kellemes beszélgetéssel egybekötött vacsora alkalmas lehet arra, hogy kikapcsoljunk és átadjuk magunkat a pozitív élményeknek. Fontos, hogy adjuk meg a módját, a minőségre fektessük a hangsúlyt, ne a mennyiségre. Gondoljunk csak arra, hogy ugyan egy gyorsan összecsapott rántotta is csillapíthatja az éhséget, mégis mennyivel élvezetesebb egy szép környezetben elköltött, minőségi alapanyagokból készült több fogásos vacsora…

A lényeg: amikor végre sikerül kettesben maradni, mutatkozzon meg a férfi és a nő, s egy kis időre ültessük a hátsó sorba a szülői szerepeinket. Éljük át a pillanatot, az „itt és most” élményét, és élvezzük azt, hogy kettesben maradhatunk a párunkkal!

 

Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó

 

www.szaboszilvia.hu

+36 30 1900 865

Szabó Szilvia, 2016. május 25.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?