Egészségesebbek és jobban élnek azok a fiúk, akik közel állnak az anyjukhoz - állítja a tudomány

Az erős anya-fia kötés megakadályozza a bűnözést serdülőkorban, sőt jó hatással van az alkohollal, drogokkal kapcsolatos döntésekre is.

A tanulmányok azt mutatják, hogy az anyjukhoz közel álló fiúk kevésbé depressziósak és jobban teljesítenek az iskolában - írja a Yahoo Lifestyle.

A lap kiemeli, hogy fiúkat nevelni nem könnyű, hiszen az anyák gyakran érzik úgy, hogy már nem szeretgethetik a fiukat, főképp nem mások előtt, ami esetleg már ciki lehet a gyerek számára idősebb korban. Ám a tudomány azt mondja: nem érdemes szándékosan egy kis távolságot sem tartanunk, mivel az anyák fontos szerepet játszhatnak abban, hogy segítsenek a fiúknak érzelmileg megbirkózni a mai világgal.

Tanulmányok azt mutatják, hogy azok a fiúk, akik anyjukkal szoros kapcsolatban vannak, egészségesebb életet élnek, mind fizikai, mind lelki szempontból.

Egy több mint 400 középiskolás fiúval elvégzett tanulmány azt mutatta, hogy az anyákhoz közel álló fiúgyermekek

nemcsak érzelmileg voltak nyitottabbak, hanem erősebb barátságot alakítottak ki, kevésbé voltak depressziósak és szorongók, mint sokkal macsóbb osztálytársaik. És mellesleg jobb jegyeket is kaptak.

Bizonyítékok vannak arra is, hogy az erős anya-fia kötődés megakadályozza a bűnözést serdülőkorban. A kutatások azt mutatják, hogy a fiú anyjának van a legnagyobb befolyása az alkohollal, drogokkal kapcsolatos döntésekben és a korai, vagy védekezés nélküli szex megelőzésében is.

Egy másik tanulmány szerint minél macsóbbak voltak a fiúk és férfiak, annál valószínűbb volt, hogy segítségre van szükségük érzelmi vagy fizikai problémáik megoldásához, és

annál valószínűbb az is, hogy erős ivásban, dohányzásban és más kockázatos tevékenységekben vesznek részt.

Ezek a férfiak általában magányosak és sokszor lekezelőek másokkal szemben.

A cikk szerzője szerint az anyával való jó kapcsolat úgy kapcsolódik a lelki egészséghez, hogy azok a fiúk, akik megtanulják azonosítani és megbeszélni érzéseiket, meghallgatják és tiszteletben tartják mások érzéseit is, és mások számára is megengedik, hogy olykor kiszolgáltatottak legyenek.

Társként is együttérzőbbek így, és logikus, hogy a munkában és a baráti kapcsolataikban is jobban teljesítenek érzelmileg kiegyensúlyozatlanabb társaiknál.

 

A cikk forrása: szeretlekmagyarország.hu

2019. augusztus 15.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó