Ez a 12 éves kislány segített világra hozni a kistestvérét

Általában, amikor egy gyerkőccel közlik a hírt szülei, hogy testvére érkezik, valahogy úgy vizualizálja az eseményt, hogy egy szép napon, rózsaszín vagy kék pólyában, egy apr kosárban, tisztán és ártatlanul megérkezik a baba. Azonban ez a kislány a valóságot tapasztalta meg; vért, köldökzsinórt; és végül egy kócos kis jövevényt foghatott a kezében.

 

 

 

 

 Ez a 12 éves kislány segített világra hozni a kistestvérét

 

Bár az Instán nagy kedveltségnek örvendenek a fotók és a történet, a tizenkét éves Jacee Dellapenna édesanyja, Dede egyáltalán nem volt meglepődve a lánya bátorságán és érettségén, hiszen Jacee amióta az eszét tudja; orvos akar lenni. (Most nézzétek meg ezt a képet: a kiskamasz olyan rutinosan öltözik be, mintha évek óta ez lenne a szakmája!)

Dede elmesélte azt is, hogy Jacee bevonása a szülésbe közös családi döntés volt, mert egybe hangzóan úgy gondolják, hogy a szülés természetes dolog, amit nem szabad eltakarni a gyermekek elől sem, főleg, ha azok nyitottak az élményre.

 

 

Ez a 12 éves kislány segített világra hozni a kistestvérét

A kislánynak van már egy bátyja, és mivel a család nem tervez több gyermeket, ez volt az utolsó esélye, hogy jelen legyen a születés csodájakor; kifejezetten kérte anyját, hogy vonják be jobban a baba érkezésébe, aki semmi kifogásolni valót nem látott ebben, ugyanakkor arról is biztosította Jaceet, hogy semmit nem vár el tőle.

  1. Ez a 12 éves kislány segített világra hozni a kistestvérét

Az szülőorvos is abszolút partner volt az ötletben, olyannyira, hogy ő találta ki, hogy Jacee kezébe „pottyanjon” a kicsi.

A büszke anyuka a világ legjobb döntésének tartja kamasz lánya bevonását a legeslegelső pillanatokba kisöccse születésekor; úgy véli, ez egy nagyon különleges kapocs lesz egész életükben! Azt is hozzá tette, hogy első szülésekor ő semmit nem tudott arról, hogyan is zajlik a folyamat, teljesen tanácstalan volt és rengeteg kétely élt benne – Jacee, mire odajut, már pontosan tudni fogja, mi történik a leplek alatt.

Sok kultúrában egyébként teljesen elfogadott az a gyakorlat, hogy a nők otthon szülnek és az egész család asszisztál közben; nem csak a felnőttek, hanem a kicsik is. Azok a kismamák, akik korábban jelen voltak egy szülésnél, sokkal kevésbé tartanak a saját pocaklakójuk világra hozatalától; nincs ebben semmi misztikum, egyszerűen az ismeretlentől való félelem megszűnik – már tudják, mire számíthatnak!

Ez a 12 éves kislány segített világra hozni a kistestvérét

     Bár a vélemények nagyon megoszlanak arról, hogy mennyire egészséges egy tizenkét évest egy ilyen behatásnak kitenni (egyesek szerint gyermekjogilag is megtámadható ez a szülői magatartás), a képek láttán és a kislány elmondása alapján, mi egyértelműen azon a véleményen vagyunk, hogy Jacee számára egy örök, felejthetetlen (és szép!) emlék marad kisöccse megérkezése! Ti mit gondoltok?

Ez a 12 éves kislány segített világra hozni a kistestvérét

Forrás: Külföld/Babble     

 

Plézer Panna , 2017. július 14.
 
 
 
Címkék:  

anyaság

szülés

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?