8 dolog, melyet minden apa meg kell tanítson a fiának!

Az anyák nagyon fontos szerepet játszanak a gyerekek életében, de vannak olyan dolgok, melyeket egy fiú számára leginkább mégis az apák tudnak megtanítani. Ne hanyagoljuk el a nemi szerepek szerinti nevelést, fiainkat tanítsuk meg, hogyan legyenek igazi férfiak.

8 dolog, melyet minden apa meg kell tanítson a fiának!

Az alábbi 8 dolgot mindenképp érdemes megtanítani a fiúgyerekeknek!

1.Tudjon méltósággal nyerni, de veszíteni is!

A gyerekjátékokban a legjobb partner mindig az apa lehet, ő kapható egy kis játékos küzdelemre, szórakozásra. A játékok segítségével a gyerek megtapasztalja a győzelem, és veszítés érzését is. Meg kell tanítani rá, hogy mindkettőt méltósággal fogadja. Ha vesztett álljon fel a földről, és kezdje elölről.

2. Hogyan kell viselkedni a nőkkel!

A legjobb, ha a fiúgyerek az apától tanulja meg a legfontosabb dolgokat a nőkről. Az internettel, televízióval ellentétben egy tapasztalt férfi a leghitelesebb forrás.

3. Beszéljenek a szerelemről, mint férfi a férfival

Olyan kapcsolat kell legyen az apa és a fiú között, hogy nyíltan tudjanak beszélni a szerelemről, intimitásról. Egy felnőtt szívesen beszél az első szerelméről, ellátja tanáccsal a fiatalabbat, de ehhez persze az kell, hogy bizalmas kapcsolat legyen kettőjük között.

4. Meg kell tanuljon ellenállni

Az apa meg kell tanítsa a fiának, hogy legyen erős, minden körülmények között őrizze meg az álláspontját. Tudnia kell, hogyan reagáljon bizonyos helyzetekben, és hogyan kerülje el a provokációt.

5. Egyedi látásmód

Merje nyugodtan vállalni a saját látásmódját a világról, nem kell csak azért beállni a sorba, mert azt várja el a környezet. Ahhoz, hogy legyen egy határozott véleménye a dolgokról, érdemes sokat beszélgetni vele.

6. Új élmények, új tapasztalatok

Nagyon fontos, hogy a gyerek az első 7 évében sok pozitív élménnyel, tapasztalattal gazdagodjon. Ez az időszak igen meghatározó lesz a későbbi életére, gondolkodásmódjára.

7. Férfias trükkök

Van néhány olyan dolog az életben, amit a férfiak jobban tudnak egy kicsit a nőknél. Ilyen például a tűzgyújtás, az autószerelés, a fafaragás, egy polc felszerelése. Ezeket érdemes minden fiúgyereknek elsajátítani, és hát, ki az, aki a legalkalmasabb tanító lenne, ha nem az apa.

8. Háztartási feladatok

Ide tartozik természetesen a porszívózástól, és a nyakkendő megkötésétől kezdve az ing kivasalása is. Mennyivel könnyebb, ha egy fiúgyerek ezeket már mind tudja, és nem az internetről kell megtanulja.

A cikk forrása: tudasfaja.com

2020. január 13.
 
 
 
Címkék:  

apaság

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó