Hétvégi programajánló – Csupa rejtély hétvége!

Rögtön október, az időjárás is kiszámíthatatlan, de szerencsére mégis tuti gyermekprogramok várják a családokat. Bár esténként már jól jön az otthon melege, de napközben még érdemes az utolsó D-vitamin adagokat begyűjteni.

A nagyobb gyerkőcöket a hétvégén biztosan lenyűgözi a „Kutatók éjszakája”, de az Állatkert is mindenképpen nyerő. Most vasárnap még valami csoda is történhet ott a gyerkőcökkel. Ha pedig végleg elromlik az idő, akkor a színház és a mozi is tartogat meglepetéseket

Pénteken éjszaka  a felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek országszerte kinyitják a kapuikat, hogy közelebb hozzák az érdeklődőkhöz az egyes tudományterületek érdekességeit, aktualitásait. A Kutatók Éjszakája ingyenes programokkal, érdekes látnivalókkal és máskor nem látogatható különleges helyszínekkel várják a családi programokat kedvelőket. Ha már elég nagyok a gyerekek, akkor érdemes rá időt szakítani.

Kortól függetlenül mindenkinek ajánlható ez az amerikai családi film. 2011-ben egy delfin története megrázta a világot. A Clearwater Akvárium munkatársai befogadtak egy súlyosan sérült állatot, és egy kisfiú határozott közbenjárására művégtagot terveztek neki. Ám ami ennél sokkal több: visszaadták az életkedvét. A habókos szakemberekből és lelkes amatőrökből álló csapat körül azóta sem állt meg az élet: új történetük, a Delfines kaland 2. ismét hihetetlen, de igaz eseményeket mesél el.

Kistehén színre lép. Emlékszel rá? Hihetetlen, de már 2002 óta velünk van! A Kistehén mesekönyv sorozatából az idei újdonságnak, a Felhős című könyvnek a bemutatója vasárnap 10 órától lesz a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az eseményen lesz Kistehén rajzverseny, Felhőnézés az alkotókkal, zenés múverseny és a Kistehén örökbe fogad egy igazi tehenet.

Szeptember 27-től ismét megnézhetitek a Padlás mesemusicalt két részben! A félig mese, félig musical mindenkinek szól, 9-től a 99 éveseknek, korhatártalanul. Egy a fontos: a szellemeket csak az láthatja, akinek a szíve olyan romlatlan és tiszta, mint a gyermekeké.

Ha jól sikerül a hétvégétek, akkor oszd meg velünk az élményeiteket!

A programajánló összeállításában segítségünkre volt az


Simon Marianna , 2014. szeptember 25.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?