Hétvégi programajánló – Ezekre jó lesz emlékezni télen!

Fesztivál lesz fesztivál hátán, ha kimozdulnátok a családdal, akkor nem kell sokat keresgélni. A nyári gyerekprogramok özönébe nem lehet beleunni, na és persze így lehet a legjobban felrázni a családot. Ilyenkor lehet a legszuperebb élményeket beraktározni, amikre öröm lesz a hideg téli estéken emlékezni, és a most készült fotókat nézegetni.

A Szigligeti Nyári Napok az amúgy is tökéletes nyaralóhely legrégebbi és legismertebb programja. A kulturális programok mellett a gyerekeknek sportversenyeket, gyerekszínházi előadásokat, játszóházat is tartanak a hétvégén. A strandon most nem csak fürdeni lesz élvezet, hiszen most tartják a homokvárépítő versenyt. A Szó és Kép Színpadon La Fontaine állatmeséit nézhetitek meg.

Augusztus 1–3. között kerül megrendezésre a Kinizsi Napok Nagyvázsonyban. A várba beköltözik Süsü, a sárkány és az ő barátai. Korabeli játszópark, szalmavár, solymász bemutató, pónizás és még sok érdekes program várja a kicsiket és nagyokat 3 napon át. Szombaton este a Ghymes ad koncertet a páratlan környezetben.

Szeretettel várják a családokat minden vasárnap délután a Hármashatár-hegyi Erdei iskolában. Játékos ismeretterjesztő foglalkozáson vehettek részt 14 órától a beltéri erdei tanösvényen, majd 15.30-tól „madártávlat séta” lesz a hegyen, Szabó Miklós erdőmérnök vezetésével. Előzetes bejelentkezés szükséges az erdei iskola honlapján.

A Kis-Balaton melletti Garabonc településen már több mint egy éve üzemel a Garabonciás Történelmi Kalandpark. A Kalandparkban megnézhetitek Hanna hercegnő várát, ami egy 240 m2 alapterületű téglavár 4 őrtoronnyal, valamint a 7 vezér jurta táborát, bennük a honfoglalás képes történetével és korabeli tárgyakkal, eszközökkel.

Ha jól sikerül a hétvégétek, akkor oszd meg velünk az élményeiteket!

A programajánló összeállításában segítségünkre volt az


Simon Marianna , 2014. július 31.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?