Hétvégi programajánló - Nem fogtok unatkozni!

Az egészen picurkáknak meseszínházat találtunk, de az egész család jól érezheti magát egy mára már feledésbe merült világban, amit a szentendrei Skanzen hoz közel. A nagyobbacska csemetéknek pedig felejthetetlen élmény lehet a Planetárium, a csillagos ég megismerése.

Persze, ha kirándulni vagy strandolni mentek, az is tökéletes elfoglaltság. A lényeg, hogy azt az időt csak egymásra szánjátok. És akkor jöjjenek a jó mókának ígérkező gyerekprogramok!

Bazsó és Borka történetével a Margitszigeti Szabadtéri Színpad bejáratával szemben lévő Interaktív Meseszínpadon ismerkedhettek meg július 26-án, vagyis most szombaton, 10 óra 30 perctől a Szamárfül Projekt gyermekelőadásán. A történet röviden: Bazsó és Borka egy szeretni és égetnivaló ikerpár. Hol egymást bosszantják, hol szüleik idegein táncolnak, és bármibe is fogjanak, biztos, hogy előbb-utóbb hatalmas kalamajka lesz a vége. Az előadás 3 éves kortól ajánlott és ingyenes.

A hosszan tartó meleg nyári nappalokhoz igazodva a Skanzen nyári nyitvatartását hétvégente meghosszabbítja, így reggel 9-től este 19 óráig várják a családokat. A kiránduláshoz a bejárati épületben gyerek és felnőtt kerékpár is bérelhető, sőt roller is, de műemlékvonattal is keresztül-kasul lehet járni a múzeumban. A nagy melegben megkóstolhatjátok, hogy milyen a friss málnaszörp íze, de jéghideg „nyalat”, vagy talán így jobban ismerős: fagyi is készül.

Az 1986-os év legsikeresebb közönségfilmje musical formájában éled újra. A Macskafogó Musical gyermek- és családi program is lehet Velencén. Kalandos és dallamos előadás minden korosztály számára, amit jövő vasárnap, augusztus 3-án nézhettek meg. A bemutató teltházas volt, ezért érdemes a jegyekről előre gondoskodni. Egy hatalmas strandolással egybekötve szuper hétvége kerekedhet köréje.

Ovisokat, kisiskolásokat várnak július 26-án, szombaton a 09:30-kor kezdődő előadásra a Planetáriumba. Süni, aki az erdei tisztáson szokott gyönyörködni a csillagos égboltban, barátjával, Egérkével világkörüli útra megy. A műsor nem csupán egy kedves mese: megismerteti a gyerekeket az égitestekkel, a napszakok és évszakok váltakozásával.

Ha jól sikerül a hétvégétek, akkor oszd meg majd velünk is az élményeiteket.

A programajánló összeállításában segítségünkre volt az


Simon Marianna , 2014. július 24.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?