Hétvégi programajánló – Sportot-mozgást mindenkinek!

Gyönyörű idő ígérkezik, és ez remek alkalom arra, hogy együtt sportoljon, kiránduljon a család. Ha már oviba vagy suli járnak a gyerekek, akkor talán még furcsa is volt a nagy csend ezen a héten, de a hétvégén ismét gyerekzsivajtól zenghet a környék.

Lássunk hát néhány programötletet, ahol gond nélkül kimozoghatják magukat!

Szinte minden családban felmerül a kérdés, hogy mikor és milyen sportágat válasszunk a gyereknek. A válaszadáshoz, a sportágválasztáshoz ad szuper segítséget a Nagy Sportágválasztó. A rendezvény lényege, hogy a látogatók ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei is legyenek: vegyék kezükbe a sporteszközöket, próbálják ki a megjelenő sportágakat, tapasztalják meg az egyes mozgásformák lényegét, hangulatát. „Ízleljék meg” a sportot, szerezzenek pozitív sportélményeket. A kipróbálás lehetősége persze nem csak a gyerekeknek adott, hanem a tinédzsereknek, felnőtteknek, sőt a nyugdíjasoknak is. Országszerte több hétvégén és több helyszínen is találtok Nagy Sportágválasztó rendezvényeket, a belépés mindenütt ingyenes.

Szeptember 7-én kiderülhet, hogy „Ki a család a gáton?” A szervezők az egész családot igyekeznek mozgásra bírni a XVI. Családi Mozgásfesztiválon a Kopaszi-gáton. A 10 és 17 óra között ingyenesen kipróbálható 90 sportág és mozgásforma mellett kifejezetten a családokat szólítja meg a különleges, Családi 10Próba elnevezésű vetélkedés. Az indulók számára csupán egyetlen kritériumot határoztak meg: a család minimum két generáció legyen. Erőre, ügyességre, gyors reakciókra és összefogásra lesz szükségetek, ha végig akartok haladni az ügyességi pályán. A Családi 10Próbára jelentkezni a Magyar Szabadidősport Szövetség honlapján tudtok.

Szuper családi programon vehettek részt, ha szombaton Szentendrére kirándultok. A Szentendrei Skanzenben az Észak-magyarországi falu és a Felföldi mezőváros tájegységben félóránként más zenekar szórakoztatja a látogatókat hangszerbemutatóval, énektanítással, játékkal és tánccal. A kézműves foglalkozásokon természetes anyagokból készíthettek zajkeltőket, népi hangszereket. Este 7-kor kezdődik a gálaműsor a résztvevő zenekarokkal a Skanzen-Amfiteátrumban.

Ha jól sikerült a hétvégétek, akkor oszd meg velünk az élményeiteket!

A programajánló összeállításában segítségünkre volt az


Simon Marianna , 2014. szeptember 04.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?