Hétvégi programajánló – Vizek partjára, család!

A hétvégére kánikulát jósolnak, nem érdemes a négy fal között maradni. Király kis úti célokat szedtünk össze, hogy véletlenül se maradjatok a hétvégén se vízpart, se gyerekprogramok nélkül.

Kösd össze a fürdőzést gyerekprogramokkal, így amikor azt látod, hogy elég lesz már a strandolásból, akkor szuper gyorsan tudod kicsalni a csemetédet a partra.

Öt helyszínen hatvan programot, köztük koncerteket, kiállításokat, ökotúrákat és kézműves foglalkozásokat rendeznek a Fertő tó partján a Tízforrás Fesztiválon. Idén is Hegykő a fesztivál központja, amely mellé most Fertőhomok, Hidegség, Nagycenk és Fertőszéplak települések csatlakoztak, valamint évek óta partner a Fertő–Hanság Nemzeti Park is. A foglalkozásokon megismerkedhettek a gyertyamártással, a textilfestéssel, a szövés és a nemezelés mellett nádból, sásból, gyékényből és csuhéból lehet játékokat készíteni.

Ezen a hétvégén tartják Balatonszemesen a déli part ingyenes kulturális fesztiválját, az immár 20. Szemes Fesztivált. Kultúra, művészet, kreativitás, igényes szórakozás a Balaton partján, koncertekkel, kiállításokkal és gyerekprogramokkal. Kézműves foglalkozások, ÖKO kreatív alkotóműhely a Vigadó kertjében, kisvonatos városnézés, zenés mesejátékok, vesszőkosaras körhinta, íjászat és még sok szórakoztató program vár rátok. Ha már átfagytak a gyerkőcök, akkor ennek biztosan nem tudnak majd ellenállni.

Balatonszárszó kedvelt célpontja a családos, kisgyerekes pihenni vágyóknak. Ehhez az elképzeléshez igazodva hozták létre a Napfényudvar Minigazdaságot, ahol testközelből megismerhetitek a háztáji parasztudvarok állatvilágát. Ne egy állatkertet képzelj el, hanem egy valódi gazdaságot, ahol minden háztáji állatot valós körülmények között ismerhettek meg: kacsák, libák, tyúkok, pulykák, gyöngyösök, bárányok és a kecskék, no és persze egy paci. Itt 1-2 órát kellemesen el tudtok tölteni, akár két fürdés között is.

Jó szórakozást kívánunk, és ha jól sikerül a hétvégétek, akkor oszd meg majd velünk is az élményeidet.

A programajánló összeállításában segítségünkre volt az


Simon Marianna , 2014. július 17.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?