Jobb anyák lesznek a tinédzserekből, mint akik a 30-as éveikben szülnek - állítja egy fiatal nő

Derült égből villámcsapásként érte Tracy Kiss-t, amikor 19 évesen teherbe esett. Ennek ellenére örül, hogy így alakult, és azt is elmondta, milyen előnyökkel jár a fiatalon szülés.

A most 30 éves Tracy, aki személyi edzőként és bloggerként keresi a kenyerét, saját tapasztalatából kiindulva azt mondja, hogy jobb anyák lesznek akik elég fiatalon vállalnak gyereket, mint akik ezt a harmincas éveikben teszik. Ezt a Mirror brit lapnak mondta el.

Állítása szerint,

akik fiatalon lesznek anyák könnyebben nyerik vissza az alakjukat, több energiájuk van, és még a gyerekeikkel is közelebbi kapcsolatot tudnak kialakítani, amitől a lurkók boldogabbak lesznek és jobban is viselkednek.

"Nem szerepelt a terveim között, hogy terhes leszek. Egyáltalán nem számítottam rá" - mondja Tracy. "Fogamzásgátlót szedtem, amiről csak később derült ki, hogy a hormonális egyensúlyom hiánya miatt valószínűleg nem működött megbízhatóan."

"Egészen addig nem is tudtam, hogy várandós vagyok, amíg el nem ájultam munka közben és a kórház, ahová szállítottak nem közölte velem, hogy majdnem a felénél járok a terhességemnek. Egy világ omlott össze bennem. Mivel a teherbeesésem egy futó kaland következménye volt, szingli voltam és fiatal, emiatt pedig rettenetesen féltem és egyedül éreztem magam.

Amikor Millisent megérkezett az életembe 2007 októberében, egy csapásra megváltozott az egész életem. A legjobb dolog volt, ami valaha történt az életemben, és megtanított a feltétel nélküli, önzetlen szeretetre" - vallja az anya, aki saját tapasztalatai alapján állítja, jobb fiatalon szülni.

Azt is elárulta, miért.

Tracy azt is elmondta, mi mindent tanult meg, amikor még tinédzserként lett édesanya.

"Egyedülálló anyának lenni felnyitotta a szememet arra, hogy mindenre képes vagyok, mert senki nem fog semmit elvégezni helyettem. Tinédzser anyukaként gyakran néztek meg az utcán, amit igazságtalannak éreztem, de csak erősebb lettem tőle.

Biztosan nem lennék olyan sikeres és motivált, mint most, ha nem lettem volna olyan fiatalon édesanya.

A gyerkőceim - Gabriele-lel 25 évesen voltam terhes - megadják az értelmét az életemnek, miközben mások küzdenek ennek a megtalálásával.

Úgy gondolom, hogy az, hogy az idősebb nők jobb anyák lennének, csak egy tévhit. Azok, akik fiatalon szülnek, jobb szülők lesznek, mint akik a harmincas vagy negyvenes éveikben teszik ezt. Ha csak 10 évvel később lettem volna anya, úgy gondolom, hogy nem lenne ugyan az a kapcsolatom a gyerekeimmel, mint most. Példának okáért, ha öregebb lettem volna kevesebb energiám és ebből következően kevesebb türelmem lett volna.

A testem is jól járt, a szülés utáni fitnessz segített visszarázódni a korábbi alakomba, ami megadta a magabiztosságot, hogy randizni merjek. Sosem voltam ennél boldogabb, mint most 30 évesen és két gyerekkel.

Ha az életemet a szülés előtt az önző, lusta vasárnapok és a partizás töltötte volna ki, sokkal nehezebb lett volna feladnom az életstílusom és családot alapítani a későbbiekben, de nem hiányozhat az, amim sose volt.

Az, hogy tinédzser koromban lettem anya, a legjobb anyává és nővé tett, amilyen csak lehetek, megtörhetetlenné tett és sok mindenre megtanított"

- mondta Tracy.

 

A cikk forrása: szeretlekmagyarország.hu

2019. szeptember 27.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó