Tekints az Ünnepre gyerekszemmel!

Igen, vannak azok a bizonyos gyerekzsivajos hétköznapok amikor jó, ha van kész napirended, jó, és kell is, hogy szervezetten éld a hétköznapokat, mert csak így működik.

Kell, hogy meglegyen a megszokott reggeli menetrend: ébredés, felöltözés, reggeli, játék otthon, nagyobbaknak indulás a bölcsibe vagy oviba.

Ott vannak a visszatérő programok: babaúszás, babamasszázs, Ringató, Kerekítő a kicsiknek és persze a nagyobbacskáknak szóló foglalkozások.

Ám vannak rendkívüli időszakok is az életünkben: a nyaralások, az ünnepeink.

llyenkor kicsit megáll az élet körülöttünk és igen, megáll az idő is! :-)

Élvezd ki ezeket a pillanatokat és éld meg őket úgy, hogy később erőt meríthess ezekből a már emlékké vált élményekből a hajtós-pörgős hétköznapokon is!

Ugye Te sem emlékszel már gyermekkorod átlagos keddjére? Vagy a péntekre?

Viszont a születésnapi emlékeid családod körében, a karácsony illata és a várakozás, vagy a közös nyaralások élménye beleívódott lényedbe.

És most Te is azon vagy, hogy gyermekednek hasonló élményeket adj át!

Kisbabád még nem fog fel semmit az Ünnep lényegéből, de tetszik neki a csomagolópapír zörgése, a naaaaagy dobozok (jobban ám, mint maga az ajándék, ami benne van!) és Te meghatódva figyeled gyermeked, akinek felragyog az arca a feldíszített, csillogó-villogó karácsonyfa láttán. Biztos lehetsz abban is, hogy kúszó-mászó csöppséged célba veszi a fát és igen, minden gyerkőc átesik a tűlevél-próbán is, hacsak nem teszitek asztalra a fát, hogy ne érje el a csöppség!

Nagyobb gyermeked azonban már jobban felfogja az Ünnep igazi üzenetét!

Neki nem számít az, hogy hányféle sütemény kerül az asztalra vagy hogy milyen a dekoráció.

Ő arra fog emlékezni, ahogy összekuporodva a kanapén mesekönyvet lapozgattatok és talán ereklyeként fogja őrizni gyermekkori társasjátékait is. Emlékezni fog a közös mézeskalács sütésekre, a csillagszórók ragyogására, a családi hagyományként énekelt ünnepi énekekre!

Erre gondolj, s ne feledd, mi is az igazán fontos!

Élj a hétköznapokban hétköznapi anyaként, de éld át a különleges napok, az ünnepek csodáját is és tedd emlékezetessé azokat magad és családod számára, ezt kívánom most neked!

Taníts meg gyermeked ünnepelni most, hogy Ő is tudja, rendkívüli pillanatokat ezek, melyek nem a külcsíntől és a drága ajándékoktól lesznek emlékezetesek, hanem hogy szeretteink körében éljük meg őket! Add át Neki családi hagyományaitokat, hogy aztán majd Ő is továbbörökítse azokat az Ő gyermekeinek!

Legyen gyerekzsivajos szép Ünneped!

 A gyerekzsivaj anyacoaching során pedig személyre szabott megoldásokkal várom az édesanyákat.

 

dr. Domokos Katalin , 2016. december 23.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X