Pofonegyszerű vizes játékok kánikula idejére filléres eszközökkel

Ez a nyár bővelkedik a kifejezetten meleg napokban, ezért is következik most 3, főleg kültéren jól működő vizes játék - talán ezekkel kicsit kevésbé érzik a meleget a kicsik.

Fogócska spricnivel

Csak pumpás flakon szükséges vagy finoman fújó vízipisztoly és indulhat a dolog: minden játékos kap egy spricnit és az a feladat, hogy minél több vizet fújjunk a másikra. Hogy ki melyik stratégia mentén próbál támadni vagy vizes maradni, az már a gyerekek habitusától és a játékot bevezető felnőtt előadásától is függ. Lehet időre is játszani, pár perc után megnézni, kin maradt száraz folt meg akár úgy is, hogy aki először tetőtől talpig csurom vizes, ő a vesztes (persze kacsinthatunk, hiszen neki valószínűleg nem rossz vizesen). Arra érdemes nagyon figyelni, hogy a talaj, amin rohangálnak, ne legyen nagyon vizes, mert nagyokat esni persze nem lenne jó. Ez az Ikeában kapható spricni 300 Ft alatt van, gyógyszertárban is lehet venni kis flakont.

 

Vizibomba mosogatószivacsból

A felvágott szivacsokat felvágva aranyos, sznes kis bombákat lehet elég gyorsan összedobni, vízbe mártva legjobb bombákként tudnak működni. Csapatban, kicsik a nagyok ellen, fiúk lányok ellen - lényeg, hogy indulhat a csata - itt a legfontosabb arra felhívni a figyelmet, hogy teljes erőből lehetőleg senki ne dobálózzon, mert az fájdalmas is lehet. Részletek és a kép forrása itt.

 

Horgászás kanállal

Néhány szívószál, egy lavór vagy medence és kanalak szükségesek összesen: a szívószálat vágjuk fel akkora darabokra, amekkorák a kanálba beleférnek, a feladat minél többet kihalászni a vízből, csak és kizárólag kanál használatával. Medencében, bokáig érő vízben persze a legjobb játszani, mert ott bele is lehet ülni/állni a vízbe. 

 

Milyen vizes játékokkal szórakoznak a gyerekek ebben a hőségben?

 

bambina, 2015. július 17.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?