Nem így tervezte, de otthon szülte meg a babáját egy kismama Tolna vármegyében

Szerda hajnalban egy tolnai településen annyira felgyorsultak az események, hogy a mentőknek esélyük sem volt beérni a kórházba a kismamával.

Az Országos Mentőszolgálat adta hírül, hogy olyan gyorsan indult be a szülés, hogy nem volt idő kórházba menni, otthon szülte meg a kismama a babáját:

"Ma hajnalban kezdődtek a fájásai annak a 40 év körüli, 39 hetes kismamának, akihez Tolna vármegyei otthonába kérték a mentők segítségét, miután az események hirtelen felgyorsultak. Bajtársaink perceken belül helyszínre értek, és megvizsgálták a kismamát, majd (helyesen) úgy ítélték, hogy nincs idő kórházba sietni, így felkészültek a szülés levezetésére. Az életmentők segítségével a nő mindössze néhány perc alatt világra hozta harmadik gyermekét, a kis Kendét, aki rögtön fel is sírt. A helyszíni vizsgálatokat követően végül a büszke édesanyát és gyermekét stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Az újszülöttnek boldog és egészséges életet kívánunk, a szülőknek és a mentésben résztvevőknek gratulálunk."

Tünetek, amik azt jelzik, hamarosan szülni fogsz

Nem biztos, hogy az alább felsorolt tünetek mindegyikét tapasztalni fogod, de a közelgő szülésre jellemzően az alábbi tünetek utalhatnak:

  • elfolyik a magzatvíz - ez történhet egyszerre is, és szivárogva is,
  • hányás, hasmenés,
  • menzeszhez hasonló görcsök,
  • hátfájás,
  • távozik a rószaszínes, barnás színű nyákdugó,
  • erősödő összehúzódások - mozgásra még erőteljesebben érzed őket

 

A fotó illusztráció.

Babanet, 2024. március 21.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?