5 dolog, amit kisbabás családoknak érdemes ajándékba vinni

Sokszor tanácstalan az ember, mit is vihetne ajándékba kedves kisgyermekes barátainak, ismerőseinek, igyekszünk most univerzális tippeket adni.

Persze kivételek mindig vannak, az is jó módszer, ha egész konkrétan rákérdez az ember, mire van szükség.

1. Kész ennivaló
Nem vicc, a komatál az egyik olyan szokás, aminek tényleg volt értelme és valamiért kikopott, pedig egy (sok) adag ennivaló lényegében kincset ér a nemalvó, időhiányos kiscsaládnak, pláne, ha első a gyermek. Nem árt megtudni, mi a kedvenc és az is, hogy mi az, ami tiltólistás.

2. Pelenka, pelenka, pelenka...
Átlag napi 4 pelenkával számolva 2.5 évig az 3650 db-ot jelent, a pelenka ára mondjuk 40-45 forintnál kezdődik, ha ügyesek vagyunk, de van 90 Ft-ért is, sőt. Innen nézve elég egyértelműen fontos és használható ajándéknak tűnik. Érdemes megkérdezni a méretet, a preferált márkát.

3. Utalvány
Sok helyen kapható ma már, ha figyelembe vesszük, melyik bolt van közel vagy melyik a kedvenc, akkor tényleg nehezen lőhetünk mellé és akkor adtunk is és mégis ők döntik el, mire is használnák. Persze a személyes ajándék varázsa óriási, de ebben az esetben lehet, hogy a praktikum is legalább ennyire fontos.

4. Idő
Nehéz dió, mert manapság lasszóval kell kergetni az időmillimosokat, viszont a bármire fordítható idő tényleg az egyik legnagyobb kincs, ami jól
jön. Hogy ezt segítség formájában adjuk (mosogatás, bevásárlás, felvigyázás stb.) vagy szimplán egy támogató típusú meghallgatással, esetleg közösen töltött időt adunk, az már saját lehetőseinken múlik.

5. Mit szeretnének?
A legegyszerűbb megkérdezni, mire van szükség és kardoskodni amellett, hogy tényleg mondják meg és tényleg örömmel fogjuk vinni. És ha már ennyi szó esett arról, hogy mit igen, érdemes kicsit arról is beszélni, hogy mit ne vigyünk: a plüssökből biztos lesz egy szekérderéknyi,
ha mindenképp azt szeretnénk adni, akkor válaszzunk egyet közösen. Kéretlen tanácsot se lehetőleg, mert bármilyen jóindulattal adja az ember, másokról és más helyzetről van szó, közel sem biztos, hogy beválik és az egyébként is fáradt, olykor bizonytalan szülőnek pont ez hiányzik még... Szeretet, megértés, együttérzés - ezek biztosan jól fognak esni.

bambina , 2015. november 20.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó