Újrahasznosítás? Igen! 8 tipp, mire használhatjuk a műanyag palackokat

A szelektív hulladékgyűjtés remélhetőleg lassan életünk természetes részévé válik, gondolkodás nélküli rutinná válik az újrhasznosítható hulladékok megfelelő helyre való elhelyezése. A következő opcionális lépés, hogy a kidobásra ítélt csomagolásokat - mert többnyire ezeket lehet újrahasznosítani - megvizsgáljuk, tudnánk-e valamilyen formában használni. Ehhez ajánljunk most 10 tippet, főszereplőnk a műanyag flakon.

Telefontartó 

Időnként a konnektor magasabban van, mint azt a töltő megengedné: sebaj, egy samponos flakon kis átalakításával ez is megoldható, részletek itt.

 

Malacpersely

Martha Stewart oldalát érdemes követni és használni a tippjeit: háztartási praktikákban szinte verhetetlen, most a palackból készült perselyét ajánljuk, részletek itt.

 

Ügyességi játék

A Krokotak megkerülhetetlen oldal, ha gyerekeknek szeretnénk valamilyen játékot készíteni házilag, mérhetetlen mennyiségű egyszerűen, házilag összerakható csoda található, nem mellesleg tonnányi letölthető játékot is akad: pedagógusok, szülők és bébiszitterek paradicsoma. A játék elkészítése pedig fázifotókból nagyszerűen lekövetkező, részletek itt.

 

Kaspó

Némi kézügyesség persze nem árt ilyen gyönyörű kaspók készítéséhez, ha nincs, a matricák még mindig bevethetők. Részletek itt.

 

Trófeák

Kitömött állatból semmiképp, viszont milyen helyes kis trófeák készülhetnek a színes flakonból is, kép innen.

 

Cipőtároló

A nyári papucskák, topánkák rendezett, egyszerű tárolásához ideális egy szimplán elvágott üdítős-palack, kép innen.

 

Tároló

Sok helyen kapható nagy, 5 literes kiszerelésű vizespalack (vasalóba önthető ioncserélt víz is kapható ilyen nagy kiszerelésben), hát ilyen nagyszerű tároló lehet belőle, nemcsak a csipeszek, de gyerekszobában fellelhető rengeteg kis bigyóhoz is jól jöhet. Kép innen.

 

Zacskótároló/adagoló

Mivel hazánkban szinte minden boltban most is zacskóba adják a gyümölcsöt, egyéb kimérős dolgokat, akarva-akaratlanul felgyülemlik, s bár az Ikeában kapható erre kitalált tároló, egy sima palack kis átalakítással ugyanúgy működik. Kép innen.

 

 

Ti mire használjátok a kiürült flakonokat, palackokat?

bambina , 2015. május 05.
 
 
 
Címkék:  

zöld

zöld életmód

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XTrefl