#baba#anya

7 ingyenes gyereknapi program Budapesten és környékén, ahol biztosan jól fogtok szórakozni!

Szuper koncertek, piknik a Lánchídon, gyermekvasút, arcfestés, bábszínház, kreatív foglalkozások, kézműves vásárok, kiállítások és minden, ami egy igazán jó gyereknaphoz kell, itt van a listánkon! Mutatjuk, hova érdemes ellátogatnotok a hétvégén Budapesten és környékén a 2024-es gyermeknapon!

Olyan gyereknapi programokat gyűjtöttünk össze a 2024-es gyereknapra, amik nemcsak kreatívak, szórakoztatók, hanem ingyenesek is!

Gyereknap a Magyar Nemzeti Múzeumban és kertjében, 2024. május 25.-26. (Ingyenes)

27. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát a Magyar Nemzeti Múzeum 2024. május 25-26-án (és még 27-én is tartani fog). Kézműves vásárral, koncertekkel, igaz családias fesztiválhangulattal várják a kicsiket és a nagyokat is május utolsó hétvégéjén. A 2024-es majálison a szokások, az örökség és a hagyományok kerülnek a középpontba.

Gyereknap a Gyermekvasúton, 2024.05.26. 10:00-17:00 (Ingyenes)

A hűvösvölgyi végállomás ad helyet május 26-án 10 és 17 óra között a gyereknapnak a Gyermekvasúton. Sok családi programmal, arcfestéssel, zsonglőrökkel, érdekes tudományos kísérletekkel, ugrálóvárral, vasútmodell kiállítással, alkotóházzal és gyermekvasúti LEGO járművekkel várják a gyerekeket és a felnőtteket. Megnézhetitek a tűzoltóautót kívül-belül, és egy nosztalgiabuszra is felszállhattok, ha épp ahhoz lesz kedvetek.

Azok a gyerekek, akik a vasútért rajonganak, hajtányozhatnak, és fenntartható terepasztal, valamint vonatszimulátor is várja őket, a KRESZ-pályán pedig a helyes közlekedés szabályaival ismerkedhetnek meg.

11 órakor fellép Kőhalmi Ferenc bűvész, délután 14 órakor a RépaRetekMogyoró együttes zenés műsora szórakoztatja a nézőket. A szervezők a tömegközlekedésre is gondot fordítanak: a személyvonatok Hűvösvölgy-Széchenyihegy közötti 40-50 percenként indulnak egész nap.

Gyereknap a Lánchídon: Lánchíd-piknik, 2024. május 26. 10:00-20:00 (Ingyenes)

Ha kicsiknek és nagyoknak is igazán emlékezetes gyereknapot szeretnétek, akkor látogassatok el a Lánchíd-piknikre!  Mivel pontosan 175 éve, 1849 májusában sétálhattak át először gyalogosok a Lánchídon, 2024. május 26-án az egész hidat lezárják a forgalom elöl, hogy a nyárváró és gyereknapi programoknak adják át a helyet. Szabadtéri programok, koncertek, a pesti oldalon interaktív, zenés gyerekműsorok várnak rátok. Igazi kuriózumként azt is megnézhetitek, milyen volt 175 évvel ezelőtt a fővárosi divat: reformkori ruhatörténeti bemutatóval repülhettek vissza az időben.

Gyereknap a Ligetben, Ujjé, a Ligetben nagyszerű! 2024. május 25.-26. (Ingyenes)

Ha igazi vursli hangulatra vágysz, akkor irány a Liget! A kétnapos, ingyenes rendezvénysorozat Barna Zsombor, a Budapest Bábszínház színészének ötletére jön létre, amelyet a 20. század legismertebb bábművésze, a Kossuth-díjas Kemény Henrik emlékére és tiszteletére rendeznek május 25-én és 26-án a Népligetben.

Ami itt nem lesz, az nem is létezik: képregényt rajzolhatnak a kicsik, részt vehetnek felhővadászaton, bábkészítő foglalkozáson, betyár hétpróbán, lesz körhinta, céllövölde, zsonglőrök, gólyalábasok, Vitéz László bábjáték automata és rengeteg színvonalas előadás, koncert.

Müpa Gyereknap, Cifra Palota, 2024. május 26. 10:00-15:00 (Ingyenes)

Ha aktívan, tartalmasan és kreatívan szeretnétek tölteni a gyereknapot, akkor a Müpa felé vegyétek az irányt! A Müpa vasárnapi Cifra Palotája óriási méretűre nő gyermeknapra: 3 színpadot töltenek meg majd a mesés, zenés előadások. Kint és bent, a Müpában is sok-sok kreatív foglalkozás, program várja a gyerekeket és a felnőtteket is.

Gyereknap Szentendrén: Lukrócia városi gyereknap, Czóbel park, 2024. május 26. 10:00-18:00 (Ingyenes)

Szentendrén 1 napra újra megalakul Lurkócia gyerekállam, és a gyerekek végig járhatják a minisztériumokat, miközben az állomásokon pecséteket gyűjthetnek. Akik mindet összegyűjtik, nyerhetnek is. Zenés, kreatív programokkal, koncertekkel, látványos tűzoltósági és rendőrségi bemutatókkal, akadálypályával teszik emlékezetessé ezt a napot a szervezők. De Tusi bácsi sakkszakkörén, a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület programján is részt vehetnek a gyerekek, a P’Art Mozi is kitelepül, és akár zoknicsatán is részt vehettek.

Gyereknap a Budaörsi Repülőtéren, 2024. május 26. 09:00-18:00 (Ingyenes)

Ha a gyereked rajong a repülőkért, akkor nem kérdés, hogy Budaörsi Repülőtéren a helyetek! Május 26-án egész nap izgalmas élmények várnak benneteket: rengeteg játékkal, sporteszközzel, óriásbuborék show-val, jelmezes animátorokkal színesítik a gyereknapot, és lesz babajátszóház is. Sőt, utazó planetáriumban csillagászati előadásokon vehettek részt, de több katonai járművet is megtekinthettek.

Babanet, 2024. május 23.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?