Jénaiban sült kenyerem! Körbejárta az internetet ez a recept, amely hatalmas sikert aratott

Jénaiban sült kenyerem! Körbejárta az internetet ez a recept, amely hatalmas sikert aratott

Jénaiban sült kenyerem! Körbejárta az internetet ez a recept, amely hatalmas sikert aratott

Hozzávalók:

  • 50 dkg búzaliszt,
  • 2.5 dkg élesztő (friss),
  • 270 ml langyos víz,
  • 1 evőkanál cukor,
  • 1 evőkanál só,
  • 1 evőkanál olaj.

A tetejére egy kevés langyos tej

Elkészítés:

Az elmorzsolt élesztőt a langyos vízzel és a cukorral felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a cukrot és a sót. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat. Kézzel dagasszuk kb. 10 percig, hogy homogén tésztát kapjunk. Ezután vegyünk elő egy kb. 20 centiméter átmérőjű jénai tálat. Béleljük ki sütőpapírral, és tegyük bele a tésztát. Hagyjuk kelni 50 percig! Utána éles késsel vágjuk be több helyen is a tészta tetejét, és kenjük meg langyos tejjel. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és tegyünk a sütő aljába, egy lábosba 1 liter vizet, ennek a gőzében fog sülni a kenyerünk. 50 percig süssük, majd tűpróbával ellenőrizzük.

 

A cikk forrása és további receptek: ketkes.com

2020. április 06.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?