MINDENNAP DRÁMA A GYEREK REGGELI ÖLTÖZTETÉSE? PRÓBÁLD KI EZEKET A TIPPEKET!

Világjárvány és home office ide vagy oda, reggelente lecseréljük a pizsamánkat. Annak ellenére, hogy a legtöbb ember szinte mindennap megteszi, a kisgyerekeket ez teljesen hidegen hagyja. Sokukat valójában már az öltözködés puszta gondolata teljesen kiborítja.

Ha mindennapossá váltak a gyerekkel vívott csaták, ha nem hatnak az észérvek, és az öltöztetésből adódó frusztráció rányomja a bélyegét a napotokra, a következő tippek hasznosak lehetnek a számodra.

A választás lehetősége és más praktikák

Ez talán az egyik legfőbb tanács, amit a gyakorló szülők adnak a kismamáknak. A gyerekek szeretnek irányítani, ezért érdemes azzal kezdeni, hogy hagyod, hogy ő válassza ki a ruháit. Oké, nyilván nem lehet mindenhova tűzoltójelmezben menni, de sokat segíthet, ha adsz neki két-három lehetőséget, amikből választani tud.

A választás lehetősége sok esetben segít, de nem old meg minden problémát. Nemcsak a gyerekek, még mi, felnőttek is sokkal jobban szeretünk szórakozni, mint a kötelezettségeinkkel foglalkozni, a gyerekek számára pedig az öltözködés épp ilyen kötelezettség. Próbáljátok élvezetessé tenni, például úgy, hogy versenyt csináltok belőle. Melyik gyerek öltözik fel először? Tovább fokozhatod a dolgot, ha közben sportkommentátorként közvetíted az eseményeket. Ha a versenyzés nem a ti műfajotok, keressetek egy dalt (szuper például a Madagaszkár című filmből ismert I Like To Move It, de énekelhettek közösen is), aminek a vége előtt be kell fejezni az öltözködést. 

A cikk teljes egészében a divany.hu oldalán olvasható.

2021. február 28.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X