Ötletek a várandósság bejelentéséhez

A várandósság bejelentése igazán különleges hír, szóval nem szabad elkapkodni. Nem mindegy, hogy hogyan kerül bejelentésre a család és a barátok számára. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány kreatív ötletet, amelyek inspirációul szolgálhatnak.


A nagy testvér üzenete

Ha már van gyerkőc a családban, akkor adjatok rá egy nagy testvér feliratú pólót, és fotózzátok le! Ezt követően a szülés várható dátumának feltüntetésével küldjétek el a barátoknak és a családtagoknak a képet! Népszerű és aranyos ötlet a pici érkezésének bejelentésére.

Kartonlapra írva
Szerezzetek be egy kartonlapot, írjátok rá a baba érkezésének várható időpontját, és tegyetek mellé egy lefelé mutató nyilat! A kismama vegye a kezébe a táblát úgy, hogy a nyíl a pocakja felé mutasson! Ezt követően nincs más hátra, csupán egy képet kell készíteni, amely elküldhető a rokonságnak és az ismerősöknek. Ez a bejelentési mód garantáltan mosolyt csal mindenki arcára.

Cipőcske vagy cumi ajándékba
Csomagoljatok be egy babacipőt vagy egy cumit, és adjátok át a nagyszülőknek! Ezt követően nincs más feladatotok, csak várni, hogy rájöjjenek, hogy miért kapták ezt az ajándékot. Nem véletlenül népszerű ez a bejelentési mód.

Fotó vagy videó a bejelentésről
Igazán vicces és aranyos ötlet, ha beállítjátok a nagyszülőket egy közös fotóhoz, és a fotó készülése előtt közvetlenül a „mosolyogjatok” szó helyett elhangzik a „nagyszülők lesztek” kijelentés. Még jobb, ha videót készítettek erről a különleges pillanatról. 

Babacipő kerül a képre
Aranyos bejelentési mód, ha vásároltok egy pár babacipőt, és a család többi tagjának cipőjével együtt lefotózzátok, majd pedig ezt a képet külditek el a barátoknak és a családtagoknak. A cipőket méret szerint kell sorba helyezni, és a sor végén legyen a babacipő. Egyszerű, de kreatív ötlet.

Bögrék a leendő nagyszülőknek
Ha a leendő nagyszülőknek szeretnétek kreatív módon bejelenteni a pici érkezését, akkor csináltassatok nekik egy-egy bögrét a „legjobb nagymama” és a „legjobb nagypapa” felirattal. Amikor legközelebb érkeznek hozzátok vendégségbe, akkor ezekből a bögrékből kínáljátok őket kávéval vagy teával.

Fotóalbum
Készítsetek egy fotóalbumot az elmúlt egy év családi eseményein készült képekből. Az utolsó oldalra tegyétek az ultrahangfotót. Ezt követően csomagoljátok be az albumot, és ajándékozzák a leendő nagyszülőknek. Érdemes videót készíteni arról a pillanatról, amikor a fotóalbum utolsó oldalához érnek.

Lufi a nagy tesó kezében
Ha van már gyerek a családban, akkor kérjétek meg, hogy tartson egy hatalmas lufit, amelyre már korábban ráírtátok, hogy „nagy tesó leszek”. Ezt követően készítsetek róla egy képet, írjátok rá a pici érkezésének várható dátumát, és küldjétek el a fotót a családtagoknak és a barátoknak!

Akármelyik ötletet választjátok, a bejelentés mindig nagyon különleges alkalom. Ha személyesen jelentitek be a pici érkezését, akkor mindenképpen érdemes megörökíteni fotón vagy videón. Jó érzés lesz később visszanézni ezeket a pillanatokat.

S. Dóra, 2022. október 31.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?