Minden, ami a ruha és az éj leple alatt van

Ha lehet hinni az ősi nagyi-féle praktikáknak, akkor egy férfi elcsábításához elegendő egy finom étel, egy szép fehérnemű, és a reggeli, egy pötty korrektor a szemem alá, egy kis frizuraigazítás rituálé. Persze, ha hosszú távra tervezünk, akkor nem árt, ha a recept egyes hozzávalóinak mesterévé válunk. Mivel a bölcs öregek általában tudják, mitől döglik a légy, amondók vagyunk, egy próbát megér megfogadni a jó tanácsokat. Kismamaként a csábítás részén már túl vagy, íme egy kis verbális divatbemutató a kismama fehérneműk világából a megtartás hadművelethez.

Első ránézésre egy kismama fehérnemű szett alig mutat eltérést mezei társaihoz képest. Csipke, szatén, színes pamut anyag, sejtelmesen áttetsző rétegek, kis szalagok, apró díszítő kövek. Ugye milyen megnyugtató? Amikor hirtelen a csipke és szatén csodáid egyik napról a másikra elkezdenek szorítani, irritálni, nehéz szívvel rejted őket a fehérneműs fiók mélyére. A kismama divat jó hírrel szolgál erre a problémára. Eddigi kedvenceid ugyan egy kis időre félre kell tenned, de hamar rátalálhatsz utódaikra. A kismamává lett fehérnemű tervezők saját magukon kísérletezték ki, hogy hogyan lehet kényelmes, praktikus, ugyanakkor csinos és nőies darabokat varázsolni a butikok polcaira. Íme a kulisszatitkok!

Először is, fontos, hogy az anyag, ami közvetlenül érintkezik a testtel, maximálisan bőrbarát legyen. Sok kismama ugyanis rendkívül érzékennyé válik a túlzottan műszálas anyagokra. A melltartók és bugyik kialakításánál tehát elsődleges szempont, hogy a belső borítás pamut legyen. Ha már így belülről kifelé haladunk, akkor fontos megemlíteni a melltartók esetében a „beépített tartószerkezetet”. Nem kell megijedni, magyar szakszó híján hangzik csak olyan építészesen. Ez alatt egy olyan réteget értünk, ami tartja a megduzzadt mellet szoptatás közben, így nem neked kell a maradék egy kezeddel ügyeskedned. Ez lehet csak egy csepp alakú betoldás, vagy egy komplett réteg, ami csak középen lyukas.

A szoptatós kapocs egyik fele erre van rögzítve, míg másik fele a külső réteghez kapcsolódik. A melltartó ezen részét tudod le- és felcsatolni. Emellett hátul is van egy kis trükk: a kapocssor nem csak 3, hanem 6 soros, ez azt jelenti, hogy adott esetben egy körmérettel növelhető a melltartó. A legnagyobb különbség azonban a legtöbb kismama számára a merevítő és a push up szivacs hiánya. Valóban, ezt a két kedvelt elemet el kell felejteni egy időre és meg kell barátkozni a gondolattal, hogy egy szoptatós melltartót viselni bizony nem ugyanolyan érzés, mint egy sima melltartót.

A merevítőt és a szivacsot szélesebb pántokkal kompenzálják ugyan, de nem tartanak annyira, mint egy normál melltartó. Egy jó tanács: ha kismama divatboltban jársz, próbálgass melltartókat, még ha nem is szeretnél vásárolni, jobb időben elkezdeni barátkozni velük. Ha úgy érzed saját melltartóid már terhességed korai szakaszában kényelmetlenek, érdemes egy varrásnélküli szoptatós melltartót beszerezni.

Ezek extra kényelmesek, rugalmas kosarúak, így szoptatásig jók lesznek majd. Tény, hogy nem olyan divatosak és csinosak, tényleg csak alapszínekben kapható, de hidd el, imádni fogod őket. Ha közeledik a szülés napja, vagy már túl is vagy rajta, akkor érdemes a csinosabb darabok közül választanod. Azoknak a melltartóknak ugyanis, amelyeknek csipkéből, nyomott pamutból vagy szaténból készül a külső része, nem rugalmas a kosara. Ha szülés előtt állsz, úgy próbáld a melltartót, hogy a kezed még elférjen a melled mellett anélkül, hogy nyomna. Persze alkalmazhatsz profi segítőt is a választáshoz.

A bugyikat úgy alakítják ki, hogy elől a pocak alatt fussanak, hátul azonban szinte derék magasságig húzódjanak, nehogy úgy érezd egész nap, hogy csúszik lefelé. Az erős gumikat, merev varrásokat száműzték, sőt, gyakoriak a teljesen varrás nélküli darabok is. Tangák, bikinik és francia bugyik között válogathatsz. Emellett vannak speciális alsók, amiket gyakran orvosok és védőnők javasolnak azoknak a kismamáknak, akik gerinc- és derékfájdalmakra panaszkodnak. Ezek a bugyik varrásnélküliek, a pocak alatt és derékban sűrű, míg a pocakon rugalmas szövésűek, így a has szépen növekedhet, míg az erős varrás tartja a derekat. Ezt a funkciót kismama övek is betölthetik, amik hasonlóan a bugyihoz a szövés erősségével tehermentesítik a gerincet és a derekat. A tervezők emellett gondoltak a szülés után régi alakjuk után áhítozó hölgyekre is. Nekik alakformáló bugyikat és atlétákat alkottak, amelyek összetartják az ellazult szöveteket, így karcsúsítanak is.

Lefekvés előtt újabb válogatás következik, hiszen bugyi melltartóban nem annyira kényelmes az alvás. Lehetsz pizsama vagy hálóing párti, vicces, kislányos, vagy femme fatale darabokat kedvelő, biztosan rátalálsz a neked tetsző darabra. A hálóruháknál is fokozottan ügyelnek a finom, puha, pamutanyagok használatára. A kismamáknak készített hálóruhák szoptatásra is alkalmasak. A felsők – legyen atléta, spagetti pántos top, babydoll vagy épp hosszú ujjú – mellrészénél egy kis kapocs vagy patentok teszik lehetővé, hogy az éjszaka közepén, félig csukott szemmel is könnyedén menjen a szoptatás.

Akárcsak a melltartókban, a pizsamákban és hálóingekben is található tartóbetét, sőt némelyekben egy erősebb gumi is fut a mell alatt, hogy biztosítsa a tartást. Praktikus elemekben tehát a hálóruhák terén sincs hiány. Ami a küllemet illeti, a hálóingek között nemcsak egyszínű pamut darabokat találunk, hanem selyem vagy csipke kombinékat is, a pizsamák pedig a laza elegancia jegyében születnek.

Hidd el, a szexi jelző nem csak a karcsú hölgyek privilégiuma, kismamaként is IGAZI NŐ vagy. Csábíts akár kislányos bájoddal vagy épp a dögösségeddel, várandósan is biztosan megtalálod a legjobb eszközöket arra, hogy elismerő pillantások százait gyűjtsd be. Közeleg a Valentin-nap, remek alkalom, hogy felmérd a terepet fehérneműk terén. Kívánom, hogy hasonló reakciókat válts ki!

A cikk elkészítéséhez köszönjük a b.boom szakértőjének segítségét!

Babanet , 2012. február 09.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(1 hozzászólás) 

2012 02 10. 22:49
Egy fontos dologról nem ír a cikk - illetve lehet, hogy csak nekem fontos. Még így, nem-terhesen is nagyon irritálnak azok a melltartók, amelyeknek varrása van a kosár belsejében. Persze szép formát mutatnak, de nem finom, ha a mellbimbónak éles cikcakk-mintája lesz a nap végére és összevissza van nyomorgatva. A nagyobb kosárméret vagy melltartóméret meg lóg rajtam. A merevítősekkel ugyanez a tapasztalatom: vagy bevág és estére nyomot hagy, vagy lóg és pötyög. Varrás nélküliekből meg elég kicsi a választék és nem jók minden ruhához :-(
→ válasz erre
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - Teakiadó