Hónap témája

 

Húsvéti dísz 10 perc alatt? Így készítsd el a gyerekekkel!

Mindjárt itt a húsvét, de még nem volt időd az otthonod csinosítgatására? Még a bejárati ajtón is a karácsonyi koszorú (legalábbis ami maradt belőle) díszeleg? Nyugi, nem vagy egyedül! Ha a sűrű hétköznapok még sűrűbb teendői mellett nálad is legalább az ötvenedik helyre csúszott vissza a húsvéti készülődés, díszítés a tennivaló-listádon, akkor ezt az egyszerű, gyorsan elkészíthető dekort neked találtuk ki!

Mi a legjobb egy kartonból készült, "csináld magad" dekorációban? Soroljuk: otthoni kellékekből elkészíthető, nem kell újra költened rá, gyerekkel is könnyen és gyorsan elkészíthető, egyedi és nem utolsó sorban szép is. 

Mutatjuk, mi hogyan csináltunk kartonpapírból klassz, közepesen nagy méretű ajtódszít és egy apróbb dekort a dohányzóasztalra!

Hozzávalók:

  • Karton doboz, vagy lap
  • Olló
  • Szalag, kendő, vagy bármilyen textil anyag
  • Filcek

 

Nézd végig a lapozót a képekért!

ÍGY KÉSZÍTSD:

1. lépés: Készítsd elő a hozzávalókat, majd első lépésként rajzolj egy tojás formájú körvonalat a kartonlap egyik oldalára! Vágd ki, kezdődhet a dekorálás!

2. lépés: Rajzolj színes, tetszőleges mintákat a tojásra filccel! Mi sima színes filceket és fehér krétafilcet (chalkmarker – így kérd a papírboltban) is használtunk a pöttyözéshez.

3. Ha fel szeretnéd valahova lógatni, mindkét felét kiszínezheted, illetve átbökheted a karton tetejét egy ponton, ahova madzagot, cérnát, vagy szalagot húzol be a felfüggesztéshez.

4. A szalagból, vagy textil anyagból vágj le egy méretes darabot, tekerd vele körbe a tojást, majd köss belőle masnit nagyjából a közepén! 

Készen is van az ajtó, vagy – asztaldíszed, amit ha jól sejtjük, az egész család örömmel készített el közösen! További jó kreatívkodást és kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

K.V., 2023. március 29.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?