Februári energiák: ezt ígérik a szerelmesek havában a csillagok

A hónap friss energiával indul, a Vízöntő nyitottsága, mozgékonysága minden téren megmutatkozik. Valószínűleg már te is arra vágysz, hogy kicsit kimozdulj, és beinduljanak a dolgok körülötted.
2-án a Merkúr is átlép a Vízöntő jelébe, ami gondolkodásmódodra lesz nagy hatással. Más szemmel tudsz tekinteni életedre, képes vagy máshogy gondolkodni, mint eddig. Vonzanak a szokatlan elképzelések, újítások, és valószínűleg kommunikációdban is könnyedebb, humorosabb vagy. Váratlan találkozások hozhatnak életedbe új nézőpontokat, és érdekes beszélgetések keretein belül tágíthatod világnézetedet.

Egyedül a meggondolatlanságra figyelj, ami a kimondott szóra és a hirtelen mozdulatokra is igaz. Egyben erősen foglalkoztatnak a titkok és rejtélyek, szívesen foglalkozol a dolgok mélyebb értelmével. Hirtelen bevillanó sugallatok hozhatnak megértést számodra.

7-e környékén továbbra is a szabadság és a kapcsolódás vágya van jelen. A változás, a szokatlan dolgok most mind jó hatással vannak érzelmi világodra. Kapcsolataidban kiemelten fontos az őszinteség, a közös érdekek. Művészi tevékenységek közben zseniális ötleteid támadhatnak, ezért akár ilyen céllal is érdemes elmélyülni bennük. A szabadon áramló gondolatok papírra vetésével is sokat tehetsz azért, hogy összeálljon a kép és lépj egy nagyot előre. Továbbra is légy óvatos a veszélyes helyzetekkel, melyek akár váratlanul is kialakulhatnak. Nagyszerű alkalom nyílik arra, hogy hitedet, spirituális meggyőződéseidet gyakorold. A gyakorlatba ültetéssel megtapasztalhatod az elméletet, így téve tényleges valósággá azt. Ha döntéshelyzetben vagy, megérzéseid segíthetnek a helyes út megtalálásában.

A Vízöntő újhold 9-én egészen új alapokra helyezi a dolgokat. Lehetőséged adódik alapjaiban megváltoztatni életedet - amennyiben szeretnéd. Ez az újrakezdés frissességgel tölt fel, a megújulás energiáját hordozza. Leginkább szellemi téren tapasztalhatod a változást, amivel mindent más színben láthatsz. Fontos, hogy légy őszinte magaddal, és tisztázd azt, hogy mi az igazán fontos érték számodra.

Bálint-napon, a szerelmesek ünnepén nagyon izgalmas égi helyzet mutatkozik. (Bár nem tartom hagyományos ünnepnek, a mostani tranzitok miatt mégis kiemelkedőnek tartom.) A 13-án Vízöntő jelébe lépő Mars, majd 16-án a Vénusz együttállásba kerülnek a Plútóval. Rendkívül szenvedélyes, érzelmes és teremtő napok ezek. A Vénusz és Mars, mint női és férfi teremtőerőnk szimbóluma egymással együttműködve teremt most csodát. Most jött el az ideje kapcsolatba lépned legmélyebb vágyaiddal, és tenni is megvalósulásukért. Talán meglepő, szokatlan érzések törhetnek fel a mélyből, hogy felszabadulhassanak. Váratlan találkozások, hirtelen történések következhetnek be kapcsolataidban, melyek nagy hatással vannak rád. Különösen vonzónak és csábítónak érezheted magad, ez szexuálisan is egy aktív időszak lehet. Kedvező napok kapcsolataid elmélyítésének, a titkok és érzések megbeszélésének. A legmélyebb vágyaid felé tett tényleges lépéseknek is remek. Érdemes azokat a tevékenységeket gyakorolnod, melyeket szenvedéllyel szívből csinálsz, mert most erőd és kitartásod is megvan hozzá. Most nagy változásokat tudsz megvalósítani életedben.

Erősen igényled a szeretetet, a mély elfogadást és elköteleződést. Nagy mélységeket és magasságokat tapasztalhatsz meg, így a féltékenység is felütheti a fejét. Fontos, hogy légy őszinte, ne beszélj ki senkit a háta mögött és ne keveredj semmi piszkos ügybe, mert ezek most különösen veszélyesek. A kulcsszavak az őszinteség, tisztaság, szabadság, valamint az egyéniség kifejezése.
 

Mindeközben a Vénusz és Neptunusz fényszöge a szeretet magas szintű megtapasztalásának, valamint a spiritualitás és a művészetek gyakorlásának is kiemelten kedvez. 19-én a Nap átlépésével beköszönt a Halak időszaka. A zodiákus utolsó jeleként összegzésre hív. Fontossá válik az eddigi időszak (tavasz márciustól kezdve) átgondolása, belső leltár készítése. Így nyilvánvalóvá válik, hogy mi az, amit érdemes magad mögött hagynod, lezárnod már. Bár már érezhetően növekszik a nappalok hossza, ez még a tél ideje, álomidő. A mostani belső munkából és figyelemből következik majd az új kezdet, ami a csillagászati tavasz kezdetével indul el. Érdemes egy kis időt egyedül töltened, és valóban elkészítened a szellemi leltárt, hogy megértsd életed nagyobb összefüggéseit. A negyven napos böjt is ebbe az időszakba esik, ami szintén ezt a belső munkát, valamint a testi-, lelki-, szellemi tisztulást jelképezi. 23-án a Merkúr is követi a Napot, ezzel gondolatiságodat is a belsőbb megértés felé fordítja. A nyugalom és békesség időszaka jön el, mikor egymás iránt is elfogadóbbak vagyunk, hiszen érezzük, hogy mindannyian összetartozunk.

Az egység érzésének megtapasztalása spirituális élmény, melyet a 23-i telihold tovább emel. Fontos felismerésekkel gazdagodhatsz önmagadat, és kapcsolataidat illetően is. A telihold a kiteljesedésről szól, ami a Szűz-Halak vonatkozásában leginkább a testi-lelki egészségről, valamint a másoknak tett szolgálatról szól. A rend nem egyszerűen fizikai, hanem szellemi téren is fontos - ez a rend-szer segít a folyamatban, mely során új kezdetek lehetősége mutatkozik meg előtted. A kapcsolatokban rejlő tanítás, újabb távlatok lehetősége is előtérbe kerül. Életedre, lelked világára most magasabbról, elfogadással tekintesz. Álomban, meditáció közben is érkezhetnek az új felismerések.

A Vénusz, Mars és Jupiter kapcsolata nagyszerű arra, hogy valami új dologba kezdj. Rendkívül intenzív energia, ami okozhat váratlan helyzeteket, de egyben új szemszögből láttatja a dolgokat és így megoldásokhoz vezet. Nincs több teketóriázás, most érdemes aktívan tenned céljaidért. Fontos, hogy legyen stratégiád, és gondolkodj előre, majd ezek alapján cselekedj - a hatás nem marad el.

Ez az aktív tettek és stabil haladás ideje. Fordíts figyelmet a következményeknek is, ne légy meggondolatlan. Mindemellett igyekezz megőrizni nyugalmadat, és próbálj meg pihenni is, hogy ne merülj ki teljesen. Tisztán láthatod, hogy eddigi tetteid meddig hoztak téged. Határozottan beleállva feladatodba, aktívan cselekedve annak érdekében, felvállalod sorsodat. A kitartás, magasabb perspektívából való szemlélés most óriási megvalósító erővel bír.

A hónap utolsó napjaiban komoly elszántságot tapasztalhatsz. Gondolataid a megoldások körül forognak, most tényleges eredményeket érhetsz el. Kitartásod is megvan ahhoz, hogy elérd, amit szeretnél. Fontos, hogy koncentrálj arra, ami valóban fontos, és légy türelmes. Még, ha nem is látod azonnal az eredményt, tudd, hogy a befektetett energia hamarosan megtérül. A növekedés, amiért most dolgozol, stabil és megbízható. Miközben önfeledt és optimista vagy, nem feledkezel meg kötelességeidről sem, és a valóság talaján maradsz. Hosszú távú terveid megvalósításában a tervezés, türelem és fókuszált munka nagy segítségedre van. Ha van lehetőséged megtakarításra, most érdemes ezzel is foglalkoznod. Nagyszerű időszak a meditációs és koncentrációs gyakorlatok gyakorlására is, melyek most különösen jól működnek egymás mellett. Mindez segít összeszedni gondolataidat, célodon tartani figyelmedet és megvalósítani azt.

A szerzőről: Bakonyi Réka asztrológus, a Csillagok Illata Instagram oldal és a Csillagtervező megalkotója. Ha szeretnéd Te is nyomon követni az aktuális bolygómozgásokat és megérteni saját életedre gyakorolt hatásukat, lepd meg magad egy Csillagtervező határidőnaplóval. Érdeklődni a csillagtervezo@gmail.com e-mail címen tudsz. 

Ha pedig kíváncsi vagy 2024 kiemelt aspektusaira a csillagok üzenetével kiegészítve, rendeld meg a Csillagos Üzenetek e-bookot a csillagokillata@gmail.com e-mail címen.

Bakonyi Réka, 2024. február 01.

Forrás: Nyitókép: GettyImages.com

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?