10 dolog, amit friss anyukaként pár perc alatt rutinból csinálsz majd

Akár pörgős voltál a gyereked születése előtt, akár kényelmesebb típus, mindenképp hamar rá fogsz ébredni: óriásit fordul veled a világ, az életviteled pedig minden bizonnyal köszönőviszonyban sem lesz a korábbival. Pár hét, hónap leforgása alatt hozzászoksz a nem-alváshoz és ahhoz is, hogy fél kézzel, csukott szemmel és persze turbó sebességgel csinálsz mindent. Most egy kicsit átértékelődik a szabadidő fogalma és a wellness is nagyjából kimerül abban, hogy valamivel tovább mosod reggel az arcod. Micsoda lopott idő, nem igaz?!

 

Következzen most 10 olyan tevékenység, amiről te is biztosan hamar realizálod majd, hogy képes vagy egy szempillantás alatt megcsinálni, ha gyereked van.

#1 Tisztálkodás

Már nem áztatod magad hosszú percekig a zuhany alatt, sokszor elmarad a hajpakolás és az arcápolásban is max a lemosásig jutsz el a nap végére. Azért is hálás vagy, ha kéthetente befigyel egy manikűr, de a körömlakkok van, hogy hetekig pihennek a fiókban. A fenébe! Eltelt egy évszak, most vehetsz elő más színeket!

#2 A gyerek ennivalója

Ha tápszert adsz a babádnak, vagy már megkezdted a hozzátáplálást, szinte biztos, hogy a 10 perc a maximum, amit az elkészítésükkel töltesz. Hogy miért? Mert az éhes szájak nem tudnak várni, így vagy előre elkészíted, amit el lehet és csak gyorsan melegítesz, ízesítesz; vagy fogadod a reklamációt. Őszintén: már a mikród is unja, hogy mindig ugyanazt a programot indítod el rajta.

#3 Rendrakás

Imádod azokat a tárolókat, zsákokat, amibe ömleszteni lehet a sok gyerekjátékot és kütyüt. Azon kapod magad, hogy már magatoknak is vásárolsz egy-kettőt a hálószobába, na meg a nappaliba, hogy az általatok eldobált dolgokat is gyorsan el lehessen tüntetni, ha úgy hozza a szükség.

#4 Bevásárlás

Nem vicc. Már szinte csak online vásárolsz, arra pedig meg vannak a bejáratott helyeid, a szokásos listáddal, amit sokszor csak újra kell rendelned és néhány dologgal felplusszolnod. Mégis ki ér rá órákat korzózni egy bevásárlóközpontban?

#5 Olvasás

Leginkább az online tartalmakra és a magazinokra szorítkozol, ugyanis több időd, de több energiád sincs ennél. Azért néha ne felejtsd el leporolni az éjjeliszekrényedre tett könyvet, ami már hónapok óta várja, hogy elkezdd!

#6 Ebéd

Tuti, hogy a gyerek megérzi, amikor kényelmesen összekészíted az ebéded, amíg ő alszik és letelepszel vele a konyhában, vagy a nappaliban. Nem telik bele 10 perc és pár falatnyi étel bekanalazása, ő épp akkor akar felébredni. Így 10 perces evéseket rendezel minden fogásra és vagy 3szor melegíted újra az ételt. Mire végzel, már vacsoraidő van.

#7 Telefon a barátnőknek

A 10 perc lehet, hogy sok is, hiszen a másik oldalon is néhány csemete lóg a barátnődön és nem hagyja szóhoz jutni. Csak a legfontosabb történéseket beszélitek meg...: melyik gyerek milyen kórságot hozott haza az oviból, mióta nem eszi meg a gyümölcsöt, vagy hogy hány napig aggódtál, hogy szorulása van. Amúgy biztos veletek is minden rendben van. Haha!

#8 Vasalás

A saját ruháidból már csak az ingeket és a nagyon gyűrődős darabokat dobálod be a vasalnivalók közé és stoppert állítasz be, hogy maximum 10 percnél jelezzen. Ennyi most a külcsínre fordított időd és a gyerek ruhái amúgy is előnyt élveznek.

#9 Sütögetés

Kizárólag a nagymamád bögrés süti receptjét variálod a végtelenségig, amit pontosan 6 percig tart összekeverni egy kézi habverővel és mehet bele minden, amit otthon találsz. A maradék 4 perc alatt pedig előveszed a sütőpapírt, a tepsit és felfűtöd a sütőt. Aztán minden megy a maga útján.

#10 Lakás szépítés

Még a legmegszállottabb dekorálóknak sem nagyon akad idejük gyerek mellett csinosítgatni az otthonukat. Ezért miután többszöri nekifutás után sem sikerült leülniük a ragasztópisztollyal a kezükben kreatívkodni,- mert a gyerek bejelentkezéséig tutira nem melegszik fel a pisztoly, vagy többször is ki kell húzni a konnektorból, amíg elmennek pelenkázni, etetni, altatni-, rájönnek, hogy jobban járnak, ha egy ideig előveszik az előző években készített holmikat és megelégszenek azok felfrissítésével. Ha te is ebben a cipőben jársz, gondolj néha a sorstársaidra! 

Nektek miket sikerült már rekord idő alatt megtanulni gyerek mellett?

 

 

B.F., 2024. január 29.

Forrás: Nyitókép: pexels.com

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?