Köszönet a nagyszülőknek!

Sokan szerencsések vagyunk, hiszen az élet a szülőkön kívül nagyszülőkkel is megajándékozott, akik véleményem szerint az egyik legfontosabb szerepet töltik be a gyermek életébe. Gyakran sajnos megfeledkezünk arról a sok segítségről, támogatásról, amit mi anyák kapunk tőlük, hiszen olyan természetesnek tűnik. Így szeretném most mindenki nevében megköszönni!


Most hozzájuk szeretnék szólni azokhoz a nagyszülőkhöz, akik szívvel lélekkel támogatják családjukat!

Azt hiszem, mindenkiben rejtőzik egy gyermek akárhány éves is legyen az illető, és amit az a gyermek kapott szeretteitől végig kíséri őket egész életük során. Ami aztán felnőttként a részükké válik. Formálja személyiségüket és jobbá teszi őket.

Biztonság, szeretet, bizalom a legtöbb, amit egy gyerek kaphat és ez nem kis feladat. Sokan megkaptuk mindezt nemcsak a szüleinktől, de a nagyszülőktől is.

A gyermek sosem felejti mindezt. Sosem felejti a sok-sok segítségeket, ami által részese volt az életének. 

A szülők képesek elveszni a hétköznapokban. Munka, számlák, háztartás és még sorolhatnám. Ők mindent megtesznek, ennek ellenére néha van úgy, hogy világ annyi problémát tár eléjük ennyi megoldatlan feladatot, hogy a gyermekre sajnos nem marad elég idő. Kell az a segítség kell az a támogatás az a törődés, amit csak a nagyszülő pótolhat egy kis időre. Azt az anyai azt az apai ölelést senki nem helyettesítheti, de egy kis időre a hiányt ők tudják tompítani.  Csak ők!

Ezért a gyerek örökké hálás. Hiszen a szomorúságukban ők a fény a remény a biztonság!

Ez felnőttként sem lesz másképp és mikor eljön az idő és az a kisgyermek felnő és neki is lesz egy gyermeke  reméli ő is megkapja mindezt  a pluszt az élettől amit csak egy nagyszülő adhat.

Azt hiszem, mindenki nevében beszélhetek, aki a fentieket megtapasztalhatta, hogy KÖSZÖNÖM!!  

Ezáltal többek lettünk, jobbak és erősebbek.

Az a sok-sok segítség nem csak a szülőknek hatalmas támogatás, de a gyermeknek is.

És ha ebben a káoszos világban a szülő elfelejti megköszönni mindazt, amit értük tesztek, csak nézz az unokádra / dédunokára és figyeld, hogy fut a karjaidba mikor meglát,  mert abban minden köszönet benne van!!

Az ebben a rovatban megjelenő tartalmakat anyukák, kismamák írják egymásnak, tabuk nélkül és cenzúra nélkül. A cikkek nem a szerkesztőség álláspontját tükrözik, azok egyedi vélemények, szubjektív élményleírások, és tanácsok arról a bizonyos kilenc hónapról.

 

 

K. Viktória, 2022. augusztus 25.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?