6 mondat, amit az ikres anyák nem szeretnek hallani

Manapság már egyáltalán nem ritkaság, hogy egy kismama hasában nem egy, hanem kettő – vagy akár még több – baba is növekszik, mégis általában mindenhol feltűnést kelt egy iker babakocsi. És bár az esély mindig fennáll arra, hogy ne csak egy gyereknek örüljön a család – tudtátok, hogy a legtöbb terhesség ikerterhességnek indul? -, azért kellően sokkoló lehet először szembesülni a ténnyel, hogy rögvest meglesz a család minimum 4 fős létszáma a szüléssel.

Természetesen már a terhesség alatt is előfordulnak olyan mondatok, amelyek rendszeresen elhangzanak a rokonok-ismerősök meg a vadidegenek szájából, amint megtudják, hogy ikres a kismama. A szülés után pedig ez folytatódik, pepitában. Lássuk hát, mik azok a mondatok, amelyekkel szinte biztosan találkozik egy ikres mama – és amitől szinte biztosan feláll a hátán a szőr.

  • Húha, két baba, dupla probléma!

Köszi. A biztatást is. Egyébként meg sok ikres anyuka szerint ez csak az első hónapokra érvényes fokozottan, később viszont a két kicsi kellemesen elszórakoztatja egymást – ami azért nem jelenti azt, hogy anyának fél szeme nem kell, hogy mindig rajtuk legyen.

  • Jaj, te szegény!

Ne már, tényleg olyan hihetetlen, hogy a kezdeti sokkot kiheverve valaki kifejezetten örül, ha egy szüléssel több gyereke is lesz?

  • Jóisten, nem tudom, mihez kezdenék, ha ikreim lennének!

Valószínűleg ugyanazt, mint minden ikres szülő: megbirkóznál a feladattal.

  • Még szerencse, hogy két kezed van.

Meg két szemed, meg két lábad. Meg esetleg egy szülőtársad és egyéb segítőkész rokonok.

  • És egypetéjűek?

Kis megfigyeléssel talán a kérdező is rájöhetne. Ha az egyik gyerek fiú, a másik lány, fix, hogy kétpetéjűek a gyerekek. Ha mindkettő lány vagy fiú, de nem úgy néznek ki, mint két tojás, akkor szintén jó eséllyel trafáljuk el a helyes, kétpetéjű választ.

  • Lombikbabák?

Jesszus! Kinek mi köze hozzá? Fotót ne mutasson szegény ikres mama a 4-8 sejtes állapotról, ha netán így is van?

  • Természetes úton fogantak?

Na, ehhez szintén senkinek semmi köze. Vagy hát meg lehet kérdezni, csak aztán nehogy meglepődjön a kíváncsiskodó, ha részletes, érzékletes választ kap a többszörös terhesség előkészítési módjairól.

Kedves ikres mamák, van olyan kérdés vagy megjegyzés, ami kiüti nálatok a biztosítékot?

Szilágyi Diána , 2014. február 10.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(10 hozzászólás) 

2014 02 12. 10:14
@dia: :)
Hát betudnak kérdezni :D
" És hogy fürdeted Őket????"
Hmmmn... Hát úgy ahogy Te!!! Kis kád, víz, valami játék... :D
Nem ufók, csak testvérek... De ez egyenlőre még nem él a köztudatban... :D
→ válasz erre
2014 02 12. 10:17
dia
@anyeszka: :D

@krisztinab: szerintem nem azzal van a gond, hogy ufónak tekintenék őket az emberek, inkább csak elképzelhetetlennek tartják, hogy ha egy baba x mennyiségű munkát jelent, akkor hogy lehet megbirkózni kettővel. Pedig állítólag (nem vagyok kompetens a témában, nincsenek ikreim) az első hónapok húzóssága után kicsit sem 2x a munka mennyisége.
→ válasz erre
2014 02 12. 10:51
@dia: :)
Hát... Az én véleményem és nem másodsorban tapasztalatom :),hogy az eleje sokkal könnyebb volt... (holnap lesznek 1 évesek a csajok)
Olyan 6-7 hónapos korukig ugye ettek, aludtak... Mióta ,másznak, felállnak,próbálnak átkapaszkodni, ide-oda, mindenhová bemásznak, felmásznak.... napi 2* fél órát alszanak, hajat tépnek, kiabálnak egymással, ha valami nem tetszik... nos, hát... szerintem most sokkal fárasztóbb, mint az elején volt...
DE! Nem panaszkodom, mert tündérek egyébként, este 8- reggel 8- fél 9-ig alszanak, szóval egy szavam sem lehet :D
→ válasz erre
Összes hozzászólás (10) megtekintése »
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó