#baba#anya

Annyira hálás vagyok ezért a gyönyörű káoszért, ami nem más, mint az anyaság…

Három kisgyerek, egy férj, egy teljes munkaidős állás, egy ház, egy kutya, és még ezer más véletlenszerű dolog, ami a figyelmemet igényli - ez sok. Sok káosz, sok rendetlenség és sok kimerültség. De ebben a káoszban annyi szépség van - annyi minden. És amikor tényleg megállok, és belegondolok, mit jelent ez, eláll a lélegzetem.

 


Sokat sóhajtozom a nap folyamán. Szeretném azt mondani, hogy ez azért van, mert gyakorlom a mély elmélkedést és a légzést, de leggyakrabban ez inkább egy "OK mama, három óra múlva altatás”. Mégis hálás vagyok. Miért?

Hálás vagyok a kis nadrágokkal teli kosárért, a fűfoltos farmerért, mert ez azt jelenti, hogy a gyerekeim a természetben játszanak.

Hálás vagyok a koszos edényekkel teli mosogatóért, mert ez azt jelenti, hogy van mit ennünk.

Hálás vagyok az oda-vissza vezetésért, mert ez azt jelenti, hogy a gyerekeim iskolába járhatnak, és oktatásban részesülnek.

Hálás vagyok a kávéért, mert ez azt jelenti, hogy van miért elfáradnom.

Hálás vagyok, hogy megtanulom megtalálni a szépséget a káoszban.

Hálás vagyok a véget nem érő "Miért? Miért? Miért?" kérdésekért, mert ez azt jelenti, hogy a gyermekeim szenvedélyesen kíváncsiak a világra.

Hálás vagyok az orvosi rendelőkben töltött időkért, mert ez azt jelenti, hogy hozzáférünk az orvosi ellátáshoz.

Hálás vagyok az egész házért, amit kitakaríthatok, mert ez azt jelenti, hogy van otthonunk.

Hálás vagyok, hogy ezerféleképpen kell kitalálnom, hogyan mondjam, hogy "Hű, ez csodálatos!", amikor a gyerekeim mutatnak nekem dolgokat, mert ez azt jelenti, hogy azt akarják, hogy részt vegyek az életükben.

Hálás vagyok, hogy a gyerekeim szerint a zabpehely vacsorára az "Olyan buta kaja, anyu!", ahelyett, hogy az "Ugyan már, ne legyél lusta, anyu" szöveget kapnám.

Hálás vagyok, hogy a férjem nem veszi észre, ha megcsináltatom a hajam, mert szerinte mindig szép vagyok.

Hálás vagyok, hogy olyan undorítóan érzem magam, amikor megfázom, mert ez azt jelenti, hogy amikor nem vagyok megfázva, akkor nagyon jól és egészségesen érzem magam.

Hálás vagyok a határidőkért, a megbeszélésekért és a munka okozta stresszért, mert ez azt jelenti, hogy van egy olyan munkám, amit szeretek, és ami nagyon fontos nekem.

Hálás vagyok a meleg pulóverekért a hideg napokon.

Hálás vagyok az állandó rendetlenségért, mert ez azt jelenti, hogy több van, mint amire szükségünk van, és nem kevesebb, mint amire szükségünk van.

Hálás vagyok azért, hogy sosem érzem úgy, hogy elég időm van a nap folyamán, mert ez azt jelenti, hogy az életem teljes.

Hálás vagyok, hogy hiányoznak a barátaim, mert ez azt jelenti, hogy vannak olyan kapcsolataim, amelyek miatt érdemes szomorkodni.

Hálás vagyok azért, amikor a lányom visszabeszél, mert ez azt jelenti, hogy elég magabiztos ahhoz, hogy kiálljon magáért.

Hálás vagyok azért, amikor a középső fiam azt követeli, hogy 174-szer adjak neki egy puszit, mielőtt kilépek az ajtón, még akkor is, ha már késésben vagyok, mert ez azt jelenti... nos, ez mindent jelent.

Hálás vagyok azért, amikor a legkisebb fiam a nyakamba fúrja a fejét, és nem engedi, hogy letegyem, mert ez azt jelenti, hogy biztonságban érzi magát velem.

Hálás vagyok, hogy a férjem felháborodik, ha nem töltünk elég időt együtt, mert ez azt jelenti, hogy van egy társam, aki szeret.

Hálás vagyok azért, amikor apám egy hétvégén háromszor hív fel, hogy emlékeztessen valamire, mert ez azt jelenti, hogy vannak szüleim, akik még mindig gondoskodni akarnak rólam.

Hálás vagyok a kutyámért, mert egyszerűen csak elképesztően aranyos.

Hálás vagyok az állandó önmegtartóztatásért, hogy ne töltsek annyi időt a telefonomon, mert ez azt jelenti, hogy hozzáférhetek az információkhoz és a technológiához.

Hálás vagyok, amikor a gyerekeim sokkal jobban örülnek apának, mint nekem, mert ez azt jelenti, hogy a világ legjobb apját választottam nekik.

Hálás vagyok az apró kezekért és a hangos hangokért, amelyek minden reggel túl korán ébresztenek, mert istenem, el sem tudom képzelni az életemet nélkülük.

Hálás vagyok az abszolút kimerültségért, amit a nap végén érzek, mert ez azt jelenti, hogy ÉLEM az életemet.

Hálás vagyok, hogy megtanulom megtalálni a szépséget a káoszban. Mert sok a káosz - de nagyon sok a szépség is. Hálás vagyok, hogy egy újabb évet tölthettem a családommal. Egy év tele hisztivel, és válogatós evéssel, és rendetlenséggel. Mert ez azt jelenti, hogy én vagyok a legszerencsésebb anya a világon. Sóhaj.

 

P.K., 2022. december 22.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?