Amit a gyerek a szájába vesz...

Azt anya kiszedi onnan, aztán jól lefotózza. Mert kis idő múltán az ember már tényleg nem is emlékszik rá, mi minden megjárta a gyerek száját.

Úgy sejtem, ez lehet az elgondolás Lenka Clayton projektje mögött. Lenka közel 8 hónapon át szedte szorgalmasan ki fia szájából mindazt, amit a gyerek beletuszkolt egy-egy óvatlan pillanatban. A kisfiú 8-15 hónapos kora között összesen 64 alkalommal szükségeltetett gyors anyai beavatkozás, melyek eredménye egy-egy fotó lett - kivéve egy alkalmat, de erről később.

A képekből Lenka fotókönyvet készített 63 tárgy, amit a fiam szájából vettem ki címmel - hogy a limitált példányszámú kiadvány célközönsége pontosan ki, az számomra is rejtély, ha tippelnem kéne, azt mondanám, népes családdal rendelkezhetnek. A kötetben látható képek közül meg is mutatunk néhányat, szerintem lesz köztük ismerős.

Egy kép sosem készült el: Lenka egy alkalommal hulla fáradtan érkezett meg fiával Párizs egyik üres hotelszobájába, ahol lerogyott egy percre, majd azonnal fel is ugrott, mert a gyereknek az üres szobában is sikerült találnia valamit, amit be kellett kapnia. Egy apró műanyag tasak volt az, tele patkányirtóval - amit ijedtében Lenka a vécébe hajított. Szerencsére a gyereknek nem esett semmi baja, a könyv a 63 tárgyfotóval együtt is vicces és érdekes.

Nálatok mi volt a legextrémebb dolog, amit a gyerek szájából szedtetek ki a mindent-meg-kell-kóstolni korszakban?

Szilágyi Diána , 2014. november 26.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó